Connect with us

Društvo

FIDELITY: Peticiju protiv rekonstrukcije Trga nezavisnosti potpisalo 5.000 građana

Published

on

Peticiju protiv najavljene rekonstrukcije Trga nezavisnosti za samo tri dana potpisalo je 5.000 građana, saopštila je agencija Fidelity consulting na svom fejsbuk profilu. Ovo preduzeće je i pokrenulo peticiju, koju će uputiti mandataru Zdravku Krivokapiću, ukoliko na aktuelnom zasijedanju Skupštine bude izabran za premijera.

“Poštovani pratioci, za svega tri dana smo svi zajedno prikupili 5.000 potpisa protiv najavljene ‘rekonstrukcije’ Trga nezavisnosti. Veliko hvala svima koji su potpisali; neka ovo bude jasan znak donosiocima odluke o eventualnoj ‘rekonstrukciji’ Trga nezavisnosti. Nema trgovine sa Trgom nezavisnosti”, navodi se u fejsbuk objavi ove konsultantske kuće.

Oni su u utorak pokrenuli peticiju uz najavu da će koristiti sva “pravno dozvoljena sredstva” da se rekonstrukcija trga zaustavi.

„Nedavno smo čuli da gradonačelnik Glavnog grada želi da ’rekonstruiše’ Trg nezavisnosti i to na način da potencijalnom investitoru prenese u trajno vlasništvo prateće sadržaje koji se planiraju izgraditi na  i ispod Trga nezavisnosti. Smatramo da ovakav način davanja u trajno vlasništvo  imovine svih građana Podgorice nije primjeren, te da se toj ideji trebamo suprostaviti korišćenjem svih pravno dozvoljenih mehanizama“, navodi se u dijelu peticije upućenom Krivokapiću.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije