Connect with us

Društvo

PODACI POLICIJE: U junu 20% više udesa u odnosu na 2020.

Published

on

Tokom juna ove godine u Crnoj Gori se dogodilo 525 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period prošle godine povećanje od 20 odsto, saopštio je Marko Radusinović iz Uprave policije.

On je u Jutarnjem programu RTCG pojasnio da su na to uticali mnogi faktori, a prevashodno turistička sezona koje prošle godine praktično i nije bilo.

“Svjedoci ste da ove godine imamo pojačanu frekvenciju na putevima, veliki priliv gostiju iz inostranstva, a sve to za posljedicu ima povećani broj saobraćajnih nezgoda”, rekao je Radusinović.

Statistika pokazuje da sa današnjim danom imamo 23 stradale osobe u udesima, a posljednji slučaj bio je juče na putu Cetinje-Budva.

“Radimo sve što je u našoj moći i nadležnosti, imamo svakodnevne patrole, ali saobraćaj je takav, nemoćni smo da stoprocentno spriječimo nezgode”, kaže Radusinović.

Budući da je sezona u jeku, kako je kazao, patrole su na putevima pojačane.

“Sve kapacitete smo digli na noge. Po nekoliko patrola imamo prema primorju, Kolašinu, imamo i ‘presretače’ koji svakodnevno djeluju, i koji su zaduženi za najteže prekršaje”, rekao je Radusinović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije