Connect with us

Društvo

PODGORICA: Danas sastanak Nacionalne platforme za suzbijanje nasilnog ekstremizma

Published

on

Ilustracija: CDT

Treći sastanak Nacionalne platforme za suzbijanje nasilnog ekstremizma, na temu „Diskursi radikalizacije: Uticaj javnog diskursa na jačanje etno-nacionalizma u Crnoj Gori“, biće održan danas u Podgorici.

Nacionalna platforma je zajednička inicijativa Centra za demokratsku tranziciju (CDT) i Nacionalnog operativnog tima (NOT), a ovogodišnji parter je Ambasada Holandije.

Iz CDT-a su kazali da će konferenciju otvoriti ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, otpravnica poslova u Ambasadi Holandije Ane-Sicke Brinks i izvšni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

Navodi se da će na prvom panelu, “Uloga političkih partija: radikalizacija političkog diskursa” govoriti predsjednik poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, predsjednik poslaničkog kluba koalicije “Crno na bijelo”, Miloš Konatar.

“Kao i predsjednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Danijel Živković i predsjednik poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović”, kazali su iz CDT-a.

Navodi se da je drugi panel posvećen medijima, a na njemu će govoriti glavni i odgovorni urednik nezavisnog dnevnika Vijesti Srdan Kosović, zamjenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan Nikola Marković, predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije Ranko Vujović i Vesna Rajković Nenadić iz Instituta za medije.

Iz CDT-a su kazali da će se konferencija održati uz poštovanje svih važećih zdravstvenih mjera.

“Direktan prenos konferencije možete pratiti na portalu Vijesti i na YouTube-u, na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=ujTaqwG_zFU&feature=youtu.be”, dodaje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije