Connect with us

Društvo

PODGORICA: Učenici Francuske škole pripremili poklone za djecu koja praznike provode u bolnici

Published

on

Učenici Francuske evropske škole u Podgorici, sa dr Sašom Radovićem

Učenici Francuske evropske škole u Podgorici, u okviru školskih aktivnosti povodom predstojećih praznika, pripremili su novogodišnje i božićne poklone za djecu koja praznične dane provode u Institutu za bolesti djece (IBD), saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

„Ponosan sam na djecu polaznike Francuske Evropske škole u Podgorici, što su sa velikim zadovoljstvom i uzbuđenjem učestvovali u akciji prikupljanja poklona za djecu koja, nažalost, praznike ne provode u svojim domovima. Sa željom da im uljepšamo ove trenutke, svaki od naših učenika je za njih pripremio po nekoliko poklona po svom izboru, ukupno 78“, istakao je Julien Naudot, direktor Francuske Evropske škole u Podgorici.

Direktor IBD-a, dječiji hirurg-urolog dr Saša Radović, posjetio je školu ovom prilikom i zahvalio se učenicima i njihovim nastavnicima na ukazanom gestu solidarnosti i humanosti, izrazivši uvjerenje da će ova akcija pružiti dobar primjer i pokrenuti i druge slične akcije u budućnosti.

“Iako donacije dječijoj bolnici, na sreću, nijesu rijedak slučaj, ova akcija je posebno vrijedna zbog činjenice da dolazi od djece za djecu. Zdrava i srećna djeca su naša osnovna misija, a drago mi je kada vidim da istu dijele i druge institucije kao što je u ovom slučaju Francuska evropska škola u Podgorici, istakao je dr Radović.

U saopštenju je navedeno da je Francuska evropska škola u Podgorici otvorena 2018. godine posredstvom ambasade te države.

„Djeca predškolskog i školskog uzrasta imaju priliku da pohađaju nastavu koja se izvodi u potpunosti u skladu sa zvaničnim nastavnim programom francuskog nacionalnog obrazovnog sistema, akreditovanog od Ministarstva prosvjete Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Dodaju i da je posebna prednost što mogućnost da pohađaju školu imaju i nefrankofoni učenici koji ovladavaju francuskim jezikom kroz inovativne metode i intenzivne časove, sa nastavnicima koji su izvorni govornici, a grupa predškolskog uzrasta otvorena je za djecu uzrasta već od tri godine.

„Sa nastavom francuskog, engleskog i crnogorskog jezika od ranog uzrasta, Francuska evropska škola u Podgorici otvara vrata evropske kulture i priprema učenike za buduće građane Evropske unije”, zaključuje se u saopštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije