Connect with us

COVID-19

POLICIJA: Od početka sprovođenja mjera podnijeto 2.435 krivičnih prijava

Published

on

Crnogorska policija je od početka sprovođenja mjera za suzbijanje COVID-a 19 podnijela 2.435 krivičnih prijava protiv 3.787 osoba, zbog sumnje da su izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije agenciji MINA su rekli da je najčešće kršena mjera zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, gdje je krivično procesuirano 1.756 osoba.

Kako su naveli, zbog kršenja mjere samoizolacije podnijete su krivične prijave protiv 115 osoba.

„Zbog kršenja mjere zabrane rada određenih objekata i nepridržavanja mjere zatvaranja određenih objekata policija je podnijela krivične prijave protiv 186 osoba“, kazali su iz policije.

Zbog kršenja mjere zabrane okupljanja u objektima stanovanja osobama koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domačinstva, kako su dodali, procesuirane su 353 osobe.

„Najviše su se kršile mjere u Podgorici gdje je procesuirano 865 osoba, zatim u Nikšiću 508, Baru 503 i u Herceg Novom 298“, rekli su iz policije.

Oni su naveli da su od početka ove godine podnijeli 738 krivičnih prijava protiv 1.285 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, od kojih je 189 uhapšeno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije