Connect with us

Društvo

POSLANICE DPS-a POZVALE JAVNOST NA BUNT ZBOG KARIKATURE SANJE DAMJANOVIĆ: Autori pokušavaju da ponize Crnu Goru, njene žene, snagu, dostojanstvo, ponos i prkos crnogorski

Published

on

Foto: gov.me/ S. Matić

Poslanice DPS-a u Skupštini Crne Gore osudile su karikaturu nositeljke liste Evropski tim za Nikšić Sanje Damjanović.

One su pozvale javnost na bunt, ukazujući da autori karikature pokušavaju da ponize Crnu Goru, njene žene, snagu, dostojanstvo, ponos i prkos crnogorski.

„Kažimo im „ne”! To su isti oni koji su 2006. godine kazali „ne” Crnoj Gori. Ne nezavisnoj, suverenoj Crnoj Gori. Ove karikature su njihovo bezočno “ne” nezavisnoj, suverenoj ženi koja se hrabro bori za našu, građansku i slobodnu Crnu Goru”, poručile su poslanice.

One ističu i da se na društvenim mrežama vodi besprizorna, neljudska kampanja protiv koalicije Evropski tim za Nikšić, koja je današnjom karikaturom dostigla kulminaciju.

„Karikaturalna politika svoje nedjelo rušenja svih vrijednosti crnogorskoga društva potvrdila je karikaturom nositeljke liste Sanje Damjanović. Bestidnici, ljudi margine, nasilnici, ženomrsci, nitkovi, kukavice, osobe spremne da iz mraka svojih životnih i političkih izbi zaspu blatom sve koji zdravo i drugačije misle spremni su na sve, pa i na ponižavanje kulta crnogorske žene. Srušili su zavjet naših predaka. Narugali su nam se.  Dirnuli su nam svetinje, počeli su odavno. Mislili smo da će stati, ali oni ne odustaju od svoga zloćudnog nauma brukanja žena”, zaključuje se u saopštenju poslanica DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije