Connect with us

Društvo

SD: VDT da preispita rad portparolke ODT u Pljevljima

Published

on

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića da preispita rad portparolke ODT u Pljevljima, Nataše Bajčete, nakon odluke da nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preuzima po službenoj dužnosti.

“Prosto je nevjerovatno da tužilaštvo u Pljevljima ne vidi otvoreno propagiranje fašizma i četničke ideologije koja se od 30. avgusta povampirila u Crnoj Gori. Nevjerovatno je i to da nošenje crne četničke zastave sa kosturskom glavom, kao i omalovažavanje policijskih službenika, od strane gospođe Bajčetić prolazi nekažnjeno. S druge strane, gospođa Bajčetić je bila i te kako agilna kada je podnosila krivične prijave protiv ljudi koji su na političkoj osnovi maltretirani, pokušavajući na taj način da od žrtve napravi krivca”, saopštile su Socijaldemokrate.

U toj partiji ocjenjuju da Bajčeta nema nikakav problem sa promocijom četništva i fašizma u Pljevljima i Crnoj Gori.

“Sudeći po njenom ponašanju i djelima, mogli bismo zaključiti i da se tome raduje. Stoga smatramo da su se stekli svi uslovi da se preispita njen rad i utvrdi da li ona postupa shodno svojim ovlašćenjima i zakonskim odredbama ili shodno subjektivnom osjećaju i svom političkom opredjeljenju”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije