Connect with us

Politika

RAKOČEVIĆ: Dok Krivokapić najavljuje obnovu hramova, oboljeli od kancera nemaju ljekove

Published

on

Dok se Vlada i partije vladajuće većine bave krizom u vlasti, građani ispaštaju. Oni koji vode životnu bitku ovih dana vraćeni su iz Kliničkog centra Crne Gore zbog nedostatka citostatika, neophodnih za liječenje oboljelih od kancera, a sve zbog nedonošenja budžeta. Pojedini pacijenti oboljeli od kancera ovih dana su po paklenim temperaturama došli u u Podgoricu kako bi primili terapiju, ali bezuspješno. I niko možda ne bi ni reagovao javno, jer važno je samo da se ljekovi nađu što prije, da istog dana nijesmo pročitali relaksiranu izjavu premijera Zdravka Krivokapića, da će Vlada pomoći obnovu hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama u Nikšiću.

Član GO Socijaldemokrata Marko Rakočević ističe da niko nema ništa protiv pomaganja vjerskih zajednica u skladu sa zakonom.

“Ali svi imamo protiv ovakvog postavljanja prioriteta. Dok je Vlada na klimavim nogama, a država u rasulu, Krivokapić nastavlja ture po hramovima. Dok mu štrajkuju poljoprivredni proizvođači, on nastavlja da svoje vjerske sklonosti i opredjeljenja promoviše za državne. Dok su mu gotovo svi kapitalni projekti (vrtići, škole, klinike i dr.) zaustavljeni zbog neplaćanja izvođačima, premijer nam, kao da dolazi iz druge dimenzije, nastavlja sa vjersko – državnim obredima”, naveo je Rakočević.

A onda je poručio premijeru.

“Gospodine premijeru, broj nezaposlenih veći vam je za 9000, cijene životnih namirnica veće su vam do 40 odsto, policija vam je bez auta, a cijene goriva veće su vam za 20 odsto. ToMontenegro vam se prazan vozi i dovozi. I u takvoj situaciji nastavljati u prioritete stavljati obnovu hramova SPC nije više ni nekorektno, to je jednostavno bezobrazno, bezobzirno i neprihvatljivo. Zato očekujemo da vas makar to malo savjetnika što je vam je ostalo oko vas, vrate u realan život. Da ne bismo došli do momenta, koji sad djeluje sasvim realno, da državu ekonomski i u svakom drugom smislu satrete, a onda krenete da organizujete opštenarodne molebane za njen spas”, navodi Rakočević.

Iz zdravstvene ustanove “Montefarm”, koja je zadužena za snabdijevanje bolnica ljekovima, Vijestima je saopšteno da dio citostatika očekuju danas.

Zbog neodgovornog odnosa vlasti prema građanima i državi mnogi sektori javne uprave nijesu na potrebnom nivou, jer nedostaje novca, a samim tim je planiranje javnih nabavki otežano i neizvjesno.

Nabavka ljekova i potrošnog medicinskog materijala od početka godine ne teče kako je planirano.

Bivši direktor Fonda za zdravstvo Sead Čirgić upozoravao je više puta da će doći do nestašice i da Ministarstvo zdravlja neće biti u mogućnosti da kupi potrebne količine ljekova i potrošnog materijala.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije