Connect with us

Društvo

UCG: Studenti Medicinskog fakulteta uz ispitne obaveze posvećeni humanitarnim akcijama

Published

on

Foto: UCG

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, pored ispitnih obaveza su dodatno angažovani u Institutu za javno zdravlje, u sprečavanju širenja zarazne bolesti SARS-Co19.

Prodekan za nastavu na ovom fakultetu prof. dr Aleksandra Božarić-Vuksanović kazala je da je trenutno uključeno 35 studenata u radu na Institutu za javno zdravlje Crne Gore.

„Studenti su nastavili sa radom i pružaju pomoć epidemiolozima u istraživanju i praćenju kontakata, analiziraju podatke svih testiranih pacijenata“, kazala je prodekanka Božarić-Vuksanović.

Ona je posebno pohvalila i druge humanitarne akcije studenata Medicinskog fakulteta, a posebno njihovu nedavnu novogodišnju akciju.

„Ona je izraz njihovog humanog duha ka izabranom pozivu čime su uljepšali novogodišnje praznike i uručili su 808. paketića djeci širom Crne Gore. Planirali su i rade na velikom broju akcija u vezi promocije javnog zdravlja i važnih datuma iz kalendara Ssvjetske zdravstvene organizacije, što nas, kao njihove nastavnike, čini ponosnim“, istakla je prodekanka Božarić-Vuksanović.

Ispitni rok studenata Medicinskog fakulteta se na svim studijskim programima odvija u skladu sa Statutom UCG,  u prostorijama Medicinskog fakulteta, po planiranom rasporedu,  onlajn i uživo – za predmete za koje su nastavnici procijenili da zdravstvena bezbjednost studenata i nastavnika nije ugrožena, a u skladu sa važećim preporukama.

Senat Univerziteta Crne Gore je na sjednici održanoj krajem 2020. godine donio odluku kojom  se odobrava dodatni ispitni rok, od 1. do 5. marta, studentima koji zbog obaveznih mjera samoizolacije, uzrokovanih  virusom SARS Co-19, nijesu bili u mogućnosti da polažu završni ispit.

„Sigurno je da će zbog izolacije i bolesti jednog profesora jedna grupa studenata biti pomjerena za dodatni rok, a za studente, s obzirom na brojnost programa još uvjek nemamo tačan podatak koliko studenata će polagati završni ispit u martovskom dodatnom ispitnom roku“, kazala je prodekanka Božarić-Vuksanović.

Do sada je organizacija i realizacija ispitnog roka na svim studijskim programima Medicinskog fakulteta tekla regularno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije