Connect with us

Društvo

UP: Međugradski saobraćaj zabranjen od petka u 22 do ponedjeljka u pet sati

Published

on

UP CG

Međugradski saobraćaj, prema mjerama Ministarstva zdravlja, biće zabranjen od petka u 22 sata do ponedjeljka u pet sati, saopšteno je iz Uprave policije.

Na sjednici Odbora za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, koja je održana danas ranije, predstavnici Ministarstva zdravlja su saopštili da će međugradski saobraćaj biti dozvoljen za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika.

Iz policije su kazali da potvrde o izuzecima od zabrane međugradskog saobraćaja važe isključivo za osobe koja obavljaju privredne djelatnosti navedene u Naredbi za preduzimanje privremenih mjera sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

„Imajući u vidu da je subota, 2. januar, praznik, a nedjelja 3. januar, neradni dan, svakako da je broj osoba koja od poslodavca mogu dobiti ovakvu potvrdu značajno manji nego u prethodnom periodu“, navodi se u saopštenju.

Osobama koje posjeduju potvrde koje zbog nepotpunih ili netačnih podataka nijesu validne, ili su navedeni datumi 2. i 3. januar, nakon izvršenih provjera, neće biti dozvoljeno dalje kretanje i međugradski saobraćaj.

Izuzeci od zabrane međugradskog saobraćaja, koji su ranije usvojeni i propisani Naredbom, a odnose se na strane državljane, osobe koje putuju u inostranstvo i za to imaju odgovarajući dokument kao dokaz, kao i osobe koje se vraćaju u mjesto prebivališta, ostaju na snazi.

Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju, da bezbjednom i strpljivom vožnjom, poštuju saobraćajne i sve druge propise, uključujući i pomenute mjere Ministarstva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije