Connect with us

Vijesti

GI 21. MAJ: Krivična protiv Božovića, lažno se predstavlja kao ambasador

Published

on

Građanska inicijativa “21. maj” saopštila je danas da je pozvala nadležno državno tužilaštvo da provjeri da li u radnjama Vladimira Božovića, državljanina Srbije, ima bića krivičnog djela “lažno predstavljanje” ili bilo kojeg drugog koje se goni po službenoj dužnosti.

“Fizičko lice Vladimir Božović nastavlja da se u javnosti predstavlja kao navodni ambasador Srbije u Crnoj Gori. Na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije, rubrika Ambasada u Podgorici, 4. avgusta 2021. godine objavljen je autorski tekst Božovića koji je on potpisao kao “ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori”. Na osnovu tako lažnog predstavljanja, njegov autorski tekst su prenijeli i određeni mediji u Crnoj Gori, poput portala Borba i IN4S”, navode u GI 21. maj.

Kako ističu, objavljeni tekstovi, kao i na stotine komentara na portalima i na njihovim zvaničnim Facebook stranicama, potvrđuju lažno predstavljanje Božovića, čime je značajan broj građana doveden u zabludu.

“Nastup u svojstvu ambasadora dozvoljen je samo stvarnom službenom licu, a Božović je na predmetni način pribavio sebi korist (1) pripisujući sebi nepostojeći društveni značaj i izvršio (2) radnju koju nije smio da izvrši jer je ista rezervisana da je izvrši samo određeno službeno lice”, navode u Građanskoj inicijativi “21. maj”.

Podsjećaju da je Vlada Crne Gore 28. novembra 2020. godine donijela odluku kojom je dotadašnjeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića proglasila “personom non grata” i ta odluka do danas nije mijenjana, niti je povučena.

“Građanska inicijativa “21. maj” tužilaštvu je dostavila odgovarajuće dokaze a predložila je i saslušanje prijavljenog fizičkog lica Vladimira Božovića, kao i aktulenog ministra vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Đorđa Radulovića kao i službenih lica prethodne 41. Vlade Crne Gore, predsjednika Vlade Duška Markovića i ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića“, zaključuju u toj Građanskoj inicijativi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije