Connect with us

Društvo

VUKOVIĆ: Nudili smo pomoć Ministarstvu zdravlja, dva mjeseca nema odgovora

Published

on

Vuković: Nudimo pomoć, nebitne razlike koje nas dijele / Foto: rtcg

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kaže je da nije siguran da je Ministarstvu zdravlja jasno što treba da radi kada je u pitanju borba protiv širenja koronavirusa.

On je istakao da se u borbi protiv epidemije u Crnoj Gori desila institucionalna atrofija.

Pozvao je resor na čijem je čelu Jelena Borovinić Bojović da im se obrate za pomoć.

U Jutarnjem programu TVCG kazao je da je Klinički centar čuvala Vojska Crne Gore dok je funkcionisalo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT).

“Nije se moglo desiti da korona uđe ni u Bolnicu u Brezoviku, ni Domu starih u Bijelom Polju. Čini mi se da se desila jedna institucionalna atrofija, i što je najgore, ljudi koji su sada zaduženi za ove stvari, uopšte ne traže pomoć od onih koji mogu da pomognu, pa sad imamo jednu vrstu eksperimenta da će preživjeti oni koji su prirodni predisponirani za to”, rekao je Vuković.

Apelovao je na Ministarstvo zdravlja da im se obrate, jer je Glavni grad veliki sistem koji ima golemo iskustvo u borbi protiv korona virusa:

“I spremni smo da radimo 24 sata kako bi situaciju stavili pod kontrolom, uprkos razlikama koje nas dijele”.

On je 18. decembra uputio dopis ministarki zdravlja Jeleni Borovinić-Bojović, u kojem je naveo kako funkcioniše sistem zaštite u glavnom gradu.

“Ponudili smo pomoć, detaljno obrazloženje. Odgovor nijesam dobio. Za koji dan će dva mjeseca”, rekao je Vuković.

Napominje da su preduzeli cijeli niz mjera u borbi protiv korona virusa, a nastojali su da u mjeri moguće pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Pomagali smo u nekoliko navrata ustanovama koje funkcionišu u našem zdravstvenom sistemu, posljednji put Domu zdravlja Budva. Pomagali smo i obrazovnom sistemu. Tako da smo demonstrirali visok nivo društvene odgovornosti i učinili da stanje bude redovno u Podgorici”, rekao je Vuković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije