Connect with us

Zdravlje

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Nikšićku bolnicu ojačaćemo kadrovski i opremom

Published

on

Foto: CDM

Ministarstvo zdravlja pojačaće kadrovske kapacitete Opšte bolnice Nikšić i one koji se odnose na opremu, poručila je resorna ministarka Jelena Borovinić Bojović tokom obilaska COVID odjeljenja te zdravstvene ustanove.

Ona je kazala da se na bolničkom liječenju u nikšićkoj bolnici nalazi 106 pacijenata zaraženih koronavirusom, od ukupno 120 postelja koje su opredijeljene za COVID, i da se oko 20 pacijenata priprema za odlazak kući.

Borovinić Bojović, nakon obilaska odjeljenja, rekla je da su oni u apsolutno dobrom opštem stanju i da idu na dalju rehabilitaciju u kućnim uslovima.

Ona je navela da od 16. marta svi ljekari koji su raspoređeni na COVID odjeljenju nikšićke bolnice ulažu velike napore u svakodnevnom radu.

„Uglavnom su to ljekari koji rade od početka, nije bilo velikih rotacija u smislu reorganizacije, tako da ćemo se potruditi da im, koliko to bude moguće, olakšamo posao i pojačamo kadrovske kapacitete i popravimo one koji se odnose na opremu“, poručila je Borovinić Bojović.

Ona je naglasila da je je najveći broj pacijenata koje je danas obišla starije životne dobi, sa komorbiditetima, što komplikuje i otežava njihovo dalje liječenje.

„Sve to opet sa druge strane upozorava i podsjeća na ono nepopularno poštovanje mjera, upravo zbog očuvanja zdravlja starije populacije“, zaključila je Borovinić Bojović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije