Connect with us

Ekonomija

ADA BOJANA: Uništena i oštećena 31 kućica

Published

on

Šteta okoo 400 hiljada eura / Foto: Mustafa Canka

Voda iz Turističkog naselja Ada Bojana se povlači, ali je nevrijeme tokom praznika i zadnjih dana prošle godine napravilo veliku štetu.

Kako je Pobjedi kazao izvršni direktor Bojan Đakonović šteta na objektima se ugrubo procjenjuje na 400.000 eura, a izazov će biti i kako će se ovo naselje pripremiti za sezonu.

“Potpuno je uništeno sedam kućica, a 24 je oštećeno. Ugrožen je i plažni bar, a restoran „Maestral“ je još ranije skroz uništen, pa je samo na njemu šteta 100.000 eura. Svako novo nevrijeme povećava štetu i biće veliki izazov sačuvati ostale kućice i pripremiti ih za sezonu”, kazao je Đakonović.

Prema njegovim riječima treba tražiti duguročno rješenje, ali ono što prvo treba uraditi je nasipanje plaže sa ogromnih količina pijeska koji je izvađen iz korita Bojane i deponovan na obali rijeke.

“Na kraju, ovo je problem sa kojim država mora da se uhvati u koštac, ako želi da sačuva ovaj prirodni dragulj gdje se turistička djelatnost odvija više od pola vijeka i nešto po čemu smo poznati u cijelom svijetu”, ističe Đakonović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije