Connect with us

Ekonomija

BLOKADA RAČUNA: MA se izvinio jer nema novca da refundira karte putnicima

Published

on

Nijesu bili u mogućnosti da pravovremeno reaguju - Foto: MA

Nacionalna aviokompanija “Montenegro Airlines” (MA) od petka nema sredstava na računu  kojima bi mogla izvršiti refundaciju bilo koje kupljene, a neiskorišćene karte. Oni su o tome obavijestili putnike.

“Neizmjerno nam je žao što smo se svi našli u ovakvoj situaciji. Kako su, kao posljedica najskorijih dešavanja sa kojima ste upoznati iz medija, poslije 26 godina, avioni naše kompanije prizemljeni, a planirani letovi otkazani, u obavezi smo da vam se na ovaj način obratimo i pokušamo da bar u određenoj mjeri pojasnimo situaciju u kojoj se svi trenutno nalazimo”, navodi se u saopštenju MA.

Tvrde da je za njih bila neočekivana, kako kažu, tako “radikalna” odluka Vlade Crne Gore, zbog čega nijesu bili u mogućnosti da pravovremeno obustave prodaju i otkažu letove. Tako bi, kažu, donekle zaštitili putnike koji planiraju da kupe karte, ali i one koji ih već imaju.

“Već sljedećeg dana (nakon saopštenja Vlade) uslijedila je blokada računa od Poreske uprave. Nijesmo imali mogućnosti niti vremena da primijenimo proceduru zbrinjavanja putnika do krajnje destinacije, drugom rutom i drugom avio-kompanijom, što je inače procedura u slučajevima otkaza letova. Kompanija od petka 25. decembra nema sredstava na računu  kojima bi mogla izvršiti refundaciju bilo koje kupljene, a neiskorišćene karte. Dodatno, partnerske kompanije su donijele odluku da ne prihvataju putnike sa našim kartama na svojim letovima, tako da takozvani ‘involuntary reruting’ procedura ne može biti primijenjena”, pojasnili su iz MA.

Pojašnjavaju da u potpunosti razumiju nezadovoljstvo i negativne reakcije koje se tiču trenutnog stanja i da čine sve da dobiju mogućnost i priliku da zbrinu putnike na način koji je propisan pravilima u avio-saobraćaju.

“Liste putnika sa otkazanih letova su sačuvane, pa se nadamo da će kompanija u narednom periodu biti u mogućnosti da im ponudi zamjenu za druge datume ili refundaciju. Time smo, nažalost, po prvi put za 23 letačke godine iznevjerili povjerenje naših putnika i partnera. Kompanija razumije i saosjeća sa svim putnicima kojima je ovo izazvalo ogromne neprijatnosti i štetu, ali i sa vama jer nijesmo u mogućnosti da vam pružimo veću podršku sa putnicima”, navodi se u saopštenju MA.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije