Connect with us

Ekonomija

NA LETU AIR MONTENEGRA I STJUARDESE IZ NJEMAČKE: Praksa da se sa avionom angažuje i posada

Published

on

Nova avio kompanija Air Montenegro, koja je počela sa radom početkom ovog mjeseca iznajmivši avion od German Airways-a, na relacijama Podgorica – Beograd – Podgorica, je angažovala stjuardese iz Njemačke. Kako su kazali za CdM, u avio industriji je standardna praksa da se prilikom iznajmljivanja aviona angažuje i kompletna posada.

“To je uobičajeno kod kratkoročnih aranžmana jer je posada obučena za konkretan tip aviona kao i za procedure kompanije od koje je iznajmljen avion. Važno je napomenuti da je na svakom letu ovog aviona dio posade i naša stjuardesa ili stjuard”, kazali su za CdM iz nove nacionalne aviokompanije.

Podsjećamo, nova crnogorska aviokompanija Air Montenegro zvanično je počela sa radom 10. juna kada je obavljen prvi komercijalni let od Podgorice do Beograda.

Kako bi osigurao pouzdanost operacija i obezbijedila dodatni kapacitet u svojoj floti, ova je kompanija privremeno iznajmila još jedan avion.

Pored aviona Embraer 195 registarskih oznaka 4O-AOA, koji ima u svojoj floti, Air Montenegro je iznajmio još jedan Embraer 190 od njemačke aviokompanije German Airways. Kapacitet iznajmljenog aviona je 100 putničkih mjesta i on se koristi za letačke operacije dok drugi avion koji je u vlasništvu kompanije, 4O-AOB, ne uđe u saobraćaj.

“Napominjemo, kompanija Air Montenegro je iznajmila dodatni avion u cilju optimizacije obimnog (intenzivnog ili sl.) reda letenja uslijed početka turističke sezone i pružanja nesmetane uslugu svojim putnicima”, navode iz ove kompanije za CdM.

Sredinom jula planirano je da drugi avion bude operativan.

“U njemu će, naravno, biti naša posada”, ističu iz ove kompanije za CdM.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije