Connect with us

Ekonomija

REKLAMIRANJE NA RTS-U PLATIO 20.400 EURA: Crnogorski avio-prevoznik glavni sponzor vremenske prognoze javnog servisa Srbije

Published

on

Air Montenegro glavni je sponzor vremenske prognoze Radio televizije Srbije (RTS), kojoj je za 5,25 minuta reklamiranja tokom 15 dana platio 20.400 eura sa PDV-om, saznaje Pobjeda.

Crnogorska državna avio-kompanija reklamira se na RTS-u od 6. jula tri puta dnevno po sedam sekundi – poslije Dnevnika 1 u 12.20 časova i ispred i u toku Dnevnika 2, koji se emituje od 19.30 časova. Reklamni sadržaj Air Montenegra prikazuje se u trajanju od 21 sekunde dnevno, što ih košta 1.360 eura sa PDV-om, odnosno 64,7 eura po sekundi.

Bez komentara

Iz Air Montenegra odbili su da odgovore Pobjedi zbog čega su odlučili da se reklamiraju na RTS-u i koliko ih to košta. Informacije o detaljima ugovora naš list je dobio u RTS-u, iz kojeg su kazali da 15 dana TV sponzorstva naplaćuju 17.000 eura bez PDV-a. Stopa PDV-a u Srbiji je 20 odsto, pa on na tu cijenu iznosi 3.400 eura.

– Cijena emitovanja TV sponzorstva za 15 dana je 17.000 eura, bez obračunatog PDV-a. U konkretnom slučaju period emitovanja je od 6. do 20. jula 2021. godine – naveli su u RTS-u.

Oni su istakli da, saglasno važećem cjenovniku, RTS primjenjuje posebne uslove ugovaranja TV sponzorstva, te da zbog toga ne postoji univerzalna cijena sekunde oglašavanja sponzora bilo kog programskog sadržaja, pa ni vremenske prognoze.

Emitivno tržište

Srbija je emitivno tržište Air Montenegra, a linija ka Beogradu najprofitabilnija. To je potvrđeno i time što je prvi let kompanija 10. juna obavila ka glavnom gradu Srbije.

Ipak, nejasni su efekti reklamiranja na RTS-u budući da većinu putnika iz Podgorice i Tivta ka Beogradu i obratno i dalje prevozi Air Serbia, koja ima više nedjeljnih letova na tim relacijama od Air Montenegra. Air Serbia iskoristila je gašenje Montenegro erlajnza, pa je do početka letenja Air Montenegra imala monopol nad linijama ka Beogradu

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije