Connect with us

Ekonomija

NAJVIŠE ZAINTERESOVANI RUSI I KINEZI: Ekonomski pasoš tražila 693 stranca

Published

on

Ekonomsko državljanstvo tražila su 693 stranaca, preko 212 podnesenih aplikacija. Među zainteresovanim za crnogorski ekonomski pasoš najviše je državljana Rusije, njih 284, ali i Kine 143, piše u Informaciji o okolnostima o značaja za nesmetano sprovođenje Odluke o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, prenosi Dan.

“U diskusiji je naglašeno da obaveza sprovođenja postupka legalizacije dijela dokumentacije koja se predaje uz zahtjev za prijem u državljanstvo (pasoš, lična karta, izvod iz registra rođenih i vjenčanih, dokaz o neosuđivanosti) u značajnoj mjeri otežava mogućnost aplikanata da kompletiraju svoj zahtjev za prijem u državljanstvo zbog toga što je u većini država postupak legalizacije dokumenata značajno otežan, a u nekim slučajevima i onemogućen, administrativnim restrikcijama koje su države uvele u cilju suzbijanja širenja virusa kovid-19”, saopšteno je iz Vlade.

U tom kontekstu, Vlada je zaključila da je opravdano dozvoliti aplikantima i članovima njihovih porodica da dokumentaci ju koju dostavljaju uz zahtjev za prijem u državljanstvo podnose u originalu, ukoliko dokažu da iz objektivnih okolnosti nijesu mogli da sprovedu postupak pune legalizacije i ukoliko Agent zaocjenu međunarodne podobnosti ne ospori validnost takvog dokumenta.

Usvojena je i Informacija o statusu realizacije projekta autoputa Bar-Boljare, u kvjoj je navedeno da je ukupan stepen završenosti radova na izgradnji autoputa od Smokovca do Mateševa iznosi oko 95 odsto.

“Usvojena je Informacija o aktivnostima na realizaciji projekta termoenergetskog kompleksa u Pljevljima. Projekat ekološke rekonstrukcije TE je višegodišnji projekat, koji u krajnjem treba da obezbijedi punu usaglašenost emisija štetnih čestica iz elektrane sa evropskim propisima “, istakli su iz Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije