Connect with us

Ekonomija

NTO NA VIRTUELNOJ TURISTIČKOJ BERZI U BERLINU: Očekuju dolazak gostiju iz Njemačke

Published

on

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstaviće ponudu destinacije na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi ITB Berlin NOW.

Turistička berza u Berlinu je počela u utorak i trajaće do sjutra.

Predstavnici NTO su, tokom prva dva dana sajma, imali online sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio-kompanija, medija, influensera, organizatora sajamskih manifestacija, kao i sa kolegama iz turističkih organizacija Evrope i svijeta.

Iz NTO je saopšteno da se ove godine očekuju postepeni oporavak kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Njemačke, naročito imajući u vidu najave njemačke nacionalne avio-kompanije Lufthansa, koja od maja planira obnavljanje letova iz Minhena i Frankfurta ka Tivtu.

U pravcu oporavka avio-saobraćaja i turističkog prometa sa ovog tržišta ohrabruje i činjenica da je mađarska niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air od 5. februara ponovo uspostavila liniju između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund – Podgorica.

„Renomirani predstavnici svjetske turističke industrije u intervjuu za magazin ITB NOW – Berlin istakli su da aktuelna turistička kampanja NTO, koja se bazira na boravku u prirodi, ide u korak sa svjetskim trendovima potražnje turista“, navodi se u saopštenju.

NTO, kako tvrde njeni predstavnici, promoviše ponudu destinacije na tržištu njemačkog govornog područja kroz kontinuiranu sradnju sa tamošnjim medijima.

Kao rezultat, u prethodnom periodu o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji pisali su neki od najuticajnijih njemačkih medija kao što su Bild, der Frau, Reisereporter, Schweriner Volkszeitung, Vorarlberger Nachrichten, reisetipps i Horzu, a jedan od najposjećenijih njemačkih portala, Travelbook, svrstao je Crnu Goru u 20 najboljih evropskih destinacija za odmor u ovoj godini.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije