Connect with us

Ekonomija

SKI CENTAR KOLAŠIN 1600: Dobra posjeta uprkos zabrani saobraćaja

Published

on

Ski centar Kolašin 1600 prvih dana rada bilježi jako dobru posjetu i pored mjera zabrane međugradskog saobraćaja, saopštili su iz preduzeća Skijališta Crne Gore.

“Konkretno, u petak je bilo više od 300 skijaša, preko 150 panoramskih vožnji za razgledanje planine, a izdato je više od 50 dječijih sanki, sa preko 50 polaznika skijanja na dječijem poligonu”, navodi se u saopštenju.

Preduzeće je, kako su kazali njegovi predstavnici, donijelo posebne Covid procedure u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja koronavirusa.

“Skijanje je u epidemiološkom smislu najbezbjedniji sport, jer se praktikuje na otvorenom prostoru sa posebnim vidom zaštite svih korisnika – skijaška odijela, maske, rukavice, kacige. Obavljena je i kompletna dezinfekcija žičare, opreme, restorana i objekata najbezbjednijim sredstvima koja traju mjesec, a dosljedno se sprovode sve propisane mjere na dnevnom nivou”, dodaje se u saopštenju.

Iz Skijališta su saopštili da narednih dana očekuju sve ljubitelje snijega i sportova na snijegu u što većem broju, a kompletna infrastruktura je spremna i stavljena u funkciju skijanja.

Kada su u pitanju cijene, jednodnevni ski pas za djecu do 14 godina košta deset eura, dvodnevni 17 eura, trodnevni 24 eura, petodnevni 37 eura, šestodnevni 42 eura, sedmodnevni 48 eura, a sezonski 150 eura.

„Cijena panoramske vožnje žičarom za djecu iznosi tri eura, dok za grupu od 20 i više njih košta 2,5 eura“, navodi se u cjenovniku koji je objavljen na sajtu Skijališta.

Kada su u pitanju cijene za odrasle, jednodnevni ski pas košta 15 EUR, dvodnevni 25 EUR, trodnevni 35 eura, petodnevni 50 eura, šestodnevni 60 eura, sedmodnevni 70 eura, a sezonski 250 eura.

Za panoramsku vožnju žičarom za odrasle potrebno je izdvojiti pet eura, dok za grupu od 20 i više osoba vožnja košta 4,5 eura.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije