Connect with us

Ekonomija

SPAJIĆ: Dobro smo krenuli sa smanjenjem zaduženja ali na naplatu stiže još nepovoljnih kredita

Published

on

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja predalo je danas Skupštini Crne Gore novi amandman na budžet kojim se traži od Skupštine saglasnost da Vlada reprogramira naslijeđene kredite. Mogući iznos starih dugova koji bi se mogli refinansirati iznosi do 900 miliona eura.

Ministar finasnija i socijalnog staranja Milojko Spajić je ovu odluku Vlade obrazložio na Twitteru.

“Iako smo dobro krenuli sa smanjenjem zaduženja, stiže na naplatu još nepovoljnih kredita. Današnjim amandmanom hoćemo da omogućimo da se takve pozajmice zamijene za povoljnije, bez valutnog rizika”, napisao je Spajić.

On je uvjeren da će poslanici sigurno prepoznati da je potrebno refinansiranje skupih, starih kredita.

“Crna Gora neće imati novih dugova ove godine, samo će iskoristiti priliku da zamijeni nepovoljne stare kredite, i današnji amandman stvara pravnu pretpostavku za to”, obećava Spajić.

Ovu odluku Vlade o planiranom novom zaduženju žestoko su kritikovali predsjednik SDP-a Raško Konjević, njegova partija i poslanik SD-a Damir Šehović.

“Vlada Crne Gore bez ozbiljne rasprave u parlamentu, na dan glasanja, bez rasprave i širokog dijaloga želi da dobije odobrenje da se zaduži do 900 miliona eura u ovoj godini. Nevjerovatno i transparentno. A juče je izgubila povjerenje većine”, ocijenio je Konjević.

Zahtjevom da Skupština, bez ikakve prethodne rasprave i na sami dan glasanja o budžetu, da saglasnost za novo zaduženje od 900 miliona eura, ova Vlada bez legitimiteta nam priređuje još jednu u nizu skandaloznih, štetnih i netransparentnih odluka, saopštio je danas portparol i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.

Za poslanika SD-a Damira Šehovića ova odluka Vlade je skandalozna.

“Vlada Crne Gore je juče, u istom danu kada je praktično izgubila povjerenje u Skupštini, na telefonskoj sjednici usvojila amandman kojim predviđa novo zaduženje od 900 miliona eura! Mašala”, saopštio je potpredsjednik SD-a Damir Šehović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije