Connect with us

Ekonomija

STANIĆ: Pozivamo Vladu da ukine obavezni PCR test za građane Evropske unije

Published

on

Član predsjedništva SDP-a Mirko Stanić kazao je da Socijaldemokratska partija poziva Vladu Crne Gore da hitno ukine obavezni PCR test za građane EU i ostalih evropskih zemalja koji žele da posjete našu zemlju, po istom osnovu po kojem je to urađeno za zemlje regije, Rusiju, Ukrajinu i Bjelorusiju. Stanić navodi da je potrebno ukinuti istu obavezu i za SAD, Kanadu, Australiju, Kinu, UAE, Izrael i druge zemlje iz kojih je 2019-te u Crnu Goru došlo preko dvjesta hiljada turista, saopšteno je iz te Partije.

Stanić pita, zašto bi se odrekli i jednog eura koji bi neki strani gost potrošio ove godine u Crnoj Gori?

“Samo na ovaj način ćemo dodatno ohrabriti turiste iz zemalja iz kojih smo u protekloj deceniji imali najveće povećanje dolazaka i na koje su se oslanjale promotivne kampanje do početka epidemije. Dok njemačke i švajcarske zdravstvene vlasti skidaju Crnu Goru sa liste rizičnih zemalja, za nas te zemlje i dalje ostaju rizična područja za dolazak i pored neuporedivo manjeg broj zaraženih i značajno veće stope vakcinacije”, opominje portparol SDP-a.

Dodatno navodi da je borba za svakog gosta počela već odavno i u regiji i u Evropi, a Crna Gora nema luksuz da izgubi još jednu turističku sezonu od koje zavisi skoro četvrtina naših sugrađana.

“Pozivamo Vladu da preuzme i hitne mjere kako bi se što više olakšao dolazak turista iz evropskih i vanevropskih destinacija i predstaviili početni rezultati masovne vakcinacije kao siguran pokazatelj odlučnosti države da postane epidemiološki bezbjedna za turizam”, zaključuje u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije