Connect with us

Turizam

AERODROM TIVAT: Sletio prvi avion Luxair-a

Published

on

Foto: Aerodromi Crne Gore

Crna Gora je od danas povezana sa Luksemburgom i preko Tivta, nakon što je jutros sletio prvi avion Luxair-a u crnogorsku primorsku vazdušnu luku.

Iz Aerodroma Crne Gore je saopšteno da je prva linija sa Luksemburgom uspostavljena preko Podgorice 1. aprila, saobraća se jednom sedmično, a od 1. juna letjeće se dva puta sedmično.

Dobrodošlicu prvom avionu na tivatskom aerodromu upriličili su članovi menadžmenta Aerodroma Crne Gore i Tivta, kao i pozdravni vodeni topovi koji su prskali avion u znak posebnog pozdrava.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora, Ognjen Jovović, kazao je da je zadovoljan što se Crna Gora povezala sa Luksemburgom i preko Tivta, ocijenivši da su putnici iz tog regiona izuzetno važni za crnogorski turizam.

„Očekujemo da ova linija bude usmjerena na turistički promet i dobrobit turističke privrede, države Crne Gore, Aerodroma i zaposlenih. Aviosaobraćaj polako ide uzlaznom putanjom, pa očekujemo povećanje prihoda do nivoa da pokrivamo troškove poslovanja“, rekao je Jovović.

Direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić, takođe očekuje bolju turističku sezonu od prethodne, koja je bila izuzetno teška zbog pandemije covid-19.

„Aerodrom u Tivtu privodi kraju pripreme za predstojeću ljetnju sezonu i poručujem da ćemo biti sasvim spremni da dočekamo putnike koji će posjetiti našu zemlju“, kazao je Marić.

Direktorica crnogorskog Kulturno informativnog centra u Luksemburgu, Fetija Kalač, kazala je da je ponosna što je mreža kojom predsjedava bila dio pregovora da u Crnu Goru dođe jedna od najprestižnijih avio kompanija na svijetu.

“Luxair je državni avio prevoznik Velikog Vojvodstva Luksemburg, zvanično najbogatije zemlje na svijetu. Ponosna sam što je naš rad i trud rezultirao uspostavljanjem letova što našu zemlju približava tom izuzetno značajnom tržistu za naš turizam. Ovi letovi su značajni i za susjedne zemlje Velikog Vojvodstva u kojima se nalazi veliki broj naših iseljenika”, kazala je Kalač.

Linija Luksemburg-Tivat-Luksemburg saobraćaće svake subote. Danas je prvim avionom stiglo 47 putnika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije