Connect with us

Turizam

HUTER: Cetinje posjetilo 8.000 turista, više individualnih posjeta

Published

on

Direktor Turističke organizacije Cetinje Oskar Huter kazao je da je tokom jula Prijestonicu posjetilo oko osam hiljada izletnika što je 2,5 puta manje nego 2019. godine, kada ih je bilo 20.000. On ističe da je povećan broj individualnih posjeta, dok je manje organizovanih tura

Huter je kazao da tokom juna i jula bilo preko 20 maniestacija i programa u Prijestonici. Avgustovski repertoar započeli su dječijim programom.

“Iako je mali broj dana avgusta imali smo već značajan broj manifestacija. Već u ponedjeljak imamo promociju knjige Jelene Milošević, zatim imamo Summer art, obilježavanje Međunarodnog dana mladih”, kazao je Huter.

Ponovio je da je odgođen Beer fest koji je bio planiran za sredinu avgusta.

“Odlučeno je da se otkaže zbog istih razloga kao i prošle godine. Kovid uzima svoj danak. Mislim da je odluka organizatora najbolja i najodgovornija”, kazao je on.

Kaže da još traže modele kako se ne bi odgađao i koncert Jelene Rozge.

“Biće sportske manifestacije, teniski turnir, izložne”, kazao je on.

Ove godine bilo je nešto više od 8 hiljada izletnika, dok je 2019. godine bilo preko 20.000.

“Govorimo o dva i po puta manjoj posjeti. Cetinje je ipak drugačije do gradova na primorju. Mi se oslanjamo na drugačiju vrstu gostiju. Ove godine ima manje organizovanih tura, dok je povećan brij individualnih posjeta”, zaključio je Huter.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije