Connect with us

Turizam

KRGOVIĆ ŠAROVIĆ: Na Žabljaku u junu 70% turista u odnosu na 2019.

Published

on

Direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović Šarović kazala je da su u tom gradu tokom juna zabilježili 70 odsto turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

“U prvoj polovini juna imali smo prve goste i mogu reći da smo zadovoljni posjetom, koja je bila iznenađujuća u odnosu na očekivano”, rekla je Krgović Šarović u Jutarnjem programu TVCG.

Kako je istakla, njihova očekivanja tek sada počinju, budući da su jul i avgust nainteresantniji na Žabljaku: “Tako da iz dana u dan imamo sve više turista, a i vremenske prilike nam idu naruku”.

Ona je kazala da je teško govoriti o rezervacijama, te da nemaju na rani buking na koji su navikli, usljed epidemiološke situacija.

“Od 15. jula do 15. avgusta imamo ozbiljniji priliv rezervacija i kad je hotelski smještaj u pitanju popunjenost za ovaj period je na nivou 60 odsto, dok je privatni smještaj za nekoliko procenata bolji”, istakla je Krgović-Šarović.

Podaci, kako je rekla, ulivaju optimizam da će špic sezone biti kvalitetan.

Govoreći o strukturi turista, Krgović Šarović kaže da su u junu dominirali Izraelci: “Ovih dana imamo priliv turista iz Češke, Poljsko, i negdje što je atipično za nas, iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine i Kazahstana”.

Cjenovna politika je, kaže, prilagođena okolnostima.

“Imamo snižene cijene u hotelima i privatnom smještaju, te popuste za boravak porodica sa djecom”, istakla je Krgović Šarović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije