Connect with us

Turizam

LIJEŠEVIĆ: U Budvi će tokom praznika boraviti oko 6000 turista

Published

on

Foto: Mediabiro

Budva (Mediabiro) Za uskršnje i prvomajkse praznike, prema podacima koje su Turističkoj organizaciji Budva proslijedili hotelijeri, izdavaoci privatnog smještaja i ugostitelji, u Budvi će boraviti oko 6000 turista. To je velika razlika kada se uzme u obzir da je minule sedmice u Budvanskoj rivijeri boravilo 2000 gostiju.

„Ono što bih napomenula i naglasila jeste da će 4500 biti u hotelima. Jedan dio hotela otvara svoja vrata tokom ovih praznika. Ono što su najavili hotelijeri, jeste da akcije vezane za ove dane praznika će se nastaviti tokom maja i juna”, kazala je direktorica TO Budva Maja Liješević za agenciju Mediabiro.

Foto: Mediabiro

Ona je dodala da su cijene na nivou prošlogodišnjih.

„Znamo svi da je prošle godine došlo do značajnog korigovanja cijena u hotelskom i privatnom smještaju i kada su u pitanju ugostitelji. Mislim da do sada nikada nije bio slučaj da se u hotelima sa tri zvjezdice može naći polupansion za cijenu od 23 eura pa naviše, u hotelima sa četiri zvjezdice od 32 eura, a u hotelima sa pet zvjezdica postoje promotivne akcije gdje bračni par sa svoje male djece može boraviti za 90 eura. To su cijene za maj i jun”, poručila je Liješevićeva.

Crnogorska turistička privreda se najviše fokusira na tržište regiona i ruskog govornog područja. Dobra vijest je da će se sajam u Ukrajini održati.

„Sajam u Ukrajini će se ipak održati i to sredinom maja mjeseca. To će biti dodatni impuls tom tržištu. Svakako da je važna i avio-povezanost koju očekujemo u narednim dana da bude bolja nego što je sada”, rekla je Liješevićeva.

Osim toga, TO Budva je započela promotivnu kampanju u regionu.

„Biće zaista intezivna tokom maja mjeseca. S fokusom na tržište Srbije i Bosne i Hercegovine, ali nećemo zaboraviti ni domaće tržište i Makedoniju. Takođe, kampanja će sadržati organizovani dolazak grupa medija iz BiH i Srbije i zainteresovanih turističkih agencija. Nećemo zaobići ni kampanju koju organizuje Nacionalna turistička organizacija i obilazak većih gradova regiona”, poručila je direktorica TO Budva.

Foto: Mediabiro

Osim toga što je Crna Gora cjenovno konkurentna i ima kvalitetnu ponudu, važno je da, kako navodi Maja Liješević, ostane stabilna epidemiološka destinacija.

„Ono što će biti presudno za ovu sezonu to je da smo i dalje travel-safe destinacija. Vjerujemo da ćemo taj epitet zadržati. Svako od nas tokom sezone treba da bude odgovoran u smislu da se poštuju mjere, jer nepažnja pojedinca mogla bi da dovede da čitav grad ili država imaju problem”, istakla je Liješevićeva.

Ona je dodala da je optimistična po pitanju predstojeće sezone.

„Postoji veliko interesovanje za našu zemlju kao sigurnu destinaciju. Otvorene su nam granice i imamo razloga da budemo optimistični kako bismo ostvarili ove godine onaj promet koji nam je prošle itekako falio”, zaključila je Liješevićeva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije