Connect with us

Turizam

PRODUŽETAK ZIMSKE TURISTIČKE SEZONE: Ski centar Kolašin 1600 ipak otvoren do 11. aprila

Published

on

Kolašin (Mediabiro) – Uprkos ranijim razmatranjima zatvaranja zimske turističke sezone, iz Skijališta Crne Gore su zadovoljni interesovanjem za Ski centar „Kolašin 1600“. Upravo zbog toga, kako je kazao direktor tog privrednog društva Miloš Popović, jedan od najreprezentativnijih ski centara crnogorskog Sjevera, biće otvoren do 11. aprila.

„Kako smo to u više navrata pominjali, ova zimska sezona je jako uspješna, i pored brojnih rigoroznih epidemioloških mjera zdravstvenih vlasti. U martu mjesecu posjećenost skijalištima je bila niža za nekih 80 procenata, u odnosu na posjećenost u januaru i februaru, pa smo sa ekonomskog aspekta razmišljali u pravcu da moramo zaključiti sezonu još u martu. Međutim, kao što vidite, uslovi na skijalištu su jako dobri, visina sniježnog pokrivača iznosi između 80 cm i jednog metra, i cijela infrastruktira skijališta je u funkciji“, kazao je Popović, prenosi agencija Mediabiro.

Zbog svega toga, kao i usljed brojnih upita preko društvenih mreža, ali i značajnog porasta posjeta skijalištu u posljednja tri dana, iz Skijališta su se konsultovali sa turističkom privrednom Kolašina, hotelijerima i ugostiteljima.

„Nakon toga smo odlučili da će ski centar raditi do 11. aprila, zaključno sa tim datumom, kada ćemo ujedno zaključiti i zimsku turističku sezonu. Svjesni okolnosti koje su izazvane zdravstvenim mjerama, ali i svjesni činjenice da je naša firma osnovni pokretač prihoda od turističke djelatnosti, mi ćemo ipak nastaviti sa poslovanjem, iako smo na nivou operativne nule“, naveo je Popović.

Uprkos svemu, kako je naglasio, u Skijalištima su izuzetno zadovoljni rezultatima ovogodišnje, treće sezone, od kada je Ski centar otvoren.

„Imali smo gotovo 30.000 prodatih ski pasova tokom ove sezone, i preko 60.000 posjeta. Da nije bilo ograničenja, cijenim da bi posjećenost bila veća i za nekih 40 procenata, što samo ukazuje na perspektivu daljeg razvoja ovog ski centra“, istakao je direktor Skijališta Crne Gore.

Zadovoljni su i u lokalnoj samoupravi. Kolašin iza sebe ima, prema riječima predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, jednu veoma uspješnu sezonu, uprkos brojnim izazovima.

„Ja se nadam da je je ova sezona ipak pomogla našoj turističkoj privredi. Zaista je naša privreda bila umnogome oštećena jer smo imali dvije potpuno neuspješne turističke sezone. Vjerjem da će nakon ove sezone turistička privreda ponovo naći snage da se pripremi za narednu sezonu“, kazao je predsjednik Opštine, pohvalivši turističku privrednu koja je, prema njegovoj ocjeni, poštovanjem mjera dala ogroman doprinos u borbi protiv širenja pandemije.

Zadovoljstvo su izrazili i brojni posjetioci, koje je ekipa Mediabiroa zatekla na skijalištu. Većina njih, tradicionalno već neko zimski period provodi u Kolašinu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije