Connect with us

Turizam

TURISTIČKA SEZONA: Pojačan intenzitet saobraćaja prema turističkim centrima

Published

on

U Crnoj Gori jutros su povoljni vremenski uslovi za vožnju, a tokom dana se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, naročito na putevima prema turističkim centrima.

Na magistralnim putevima M-2 Podgorica – Sotonići – Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz (GP) Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin od 17 do 22 sata saobraćaj je zabranjen za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva saobraćaj je zabranjen od 17 do 22 sata, za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

– Ova zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu – kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Saobraćaj na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani saobraćaj biće obustavljen za sve vrste vozila je u terminima od devet do 11 i od 13 do 15 sati i od 21 do 24 sata. Van ovih termina saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja – Metaljka saobraćaj je obustavljen u terminima od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje – Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje – Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu Danilovgrad-Podgorica, na dionici od Komanskog mosta do skretanja za Marezu saobraćaj je zbog radova na putu, obustavljen u terminu od deset do 16 sati.

Na magistralnom putu M-3 dionica Nikšić – Plužine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu sanacije vodovodne cijevi.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica – Pljevlja saobraćaj je na mjestu radova regulisan semaforom.

Regionalni put Berane – Kolašin, biće zatvoren za saobraćaj od devet do 16 sati, zbog asfaltiranja.

Na magistralnom putu Danilovgrad – Podgorica saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su i kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica – Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije