Povežite se sa nama

Turizam

U BUDVI I ULCINJU : Ipak optimisti uoči turističke sezone

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Turistički poslenici u Budvi i Ulcinju optimistični su kad je u pitanju predstojeća turistička sezona, a vjetar u leđa daju im otvorene granice, te turisti koji su se već uputili prema Crnoj Gori, prenosi Portal RTCG.

Direktorica TO Budva Maja Liješević kazala je da imaju prvi osjetniji priliv turista, posebno u hotelima. Fokusirani su na turiste iz regiona, ali s akcentom na Srbiju, BiH i Sjevernu Makedoniju.

Sa nestrpljenjem, kaže, očekuju prve goste, a vjetar u leđa daje im to što su granice otvorene, te što su turisti već krenuli prema Crnoj Gori.

“Imamo podatak da je u ovom momentu u Budvi oko 6.000 gostiju, od čega 4.500 u hotelima, što za razliku od prošle sedmice, kad smo imali 500 gostiju, govori dovoljno”, rekla je Liješević.

Narednih dana, kazala je, očekuju više turista u privatnom smještaju.

Prije nekoliko dana započeli su digitalnu kampanju, koju će pojačavati tokom sezone: “Pored regiona, rusko govorno područje je ono na čemu je fokus, a otvoreni smo i za zapadno tržište”.

Žana Sarvan iz TO Ulcinj kazala je da moraju biti optimisti kad je u pitanju ova ljetnja turistička sezona. Ipak, kaže, ne mogu da očekuju previše, ako se u obzir uzme iskustvo od prošle godine, ali i situacija u regionu i Evropi.

“Očekujemo da ćemo imati negdje oko 50 posto od rekordne 2019-e godine”, rekla je Sarvan.

Ona je kazala da očekuju da će tokom maja imati do šet hiljada turista, a fokusirani su na turiste iz regiona – Kosova, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije i BiH.

“Cijene su korigovane. Moram zamoliti sve koji se bave turizmom da imaju realne cijene”, kazala je Sarvan.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije