Connect with us

Turizam

U ZIMSKIM TURISTIČKIM CENTRIMA: Jedna od najboljih sezona

Published

on

Zimski turistički centri bilježe jednu od najboljih sezona u posljednjih šest godina.

Ukidanje mjera zabrane međugradskog saobraćaja i ulaska stranaca značajno su povećali broj turista. Turistička posjeta i u narednom periodu zavisiće od epidemiološke situacije u Crnoj Gori, ali i na drugim tržištima i zemljama iz kojih dolaze turisti. Turistička zajednica očekuje da će vakcinacija biti prednost, ali ne i uslov za ostvarivanje međunarodnih putovanja, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Ministarstvo zdravlja je ukinulo 11. januara međugradskog saobraćaja i ulaska stranaca bez PCR testa. Iz Ministarstva ekonomskog razvoja, tada je saopšteno da se očekuje da sloboda kretanja i ulaska stranaca bez ograničenja bude trajna uz poštovanje ostalih epidemioloških mjera. Nevedeno je da su prošlogodišnje zabrane uništile turizam i nanijele velike gubitke privredi i državnim finansijama, a da je i pored njih Crna Gora bila rekorder u broju oboljelih.

“Nakon popuštanja mjera u zimskim turističkim centrima zabilježen je značajan rast broja turista. U Kolašinu je popunjenost hotela, nakon popuštanja mjera, bila i do 100%, dok je na Žabljaku popunjenost hotela tokom praznika bila oko 80%, a dobra posjeta zabilježena je i u privatnom smještaju, što je uslovilo najbolje ostvarene rezultate u ovom zimskom centru u posljednjih šest godina”, naveli su iz NTO.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije