Connect with us

Kultura

PREDAVANJE JELENA SAVOJSKA: Crnogorska princeza – kraljica Italije 7. maja u Kinu Boka

Published

on

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica u petak 7. maja u sali Kina „Boka“ sa početkom u 12 sati organizuje predavanje Miodraga Lekića na temu: „Jelena Savojska, crnogorska princeza – kraljica Italije“.

Miodrag Lekić je poznati crnogorski diplomata, profesor i političar. Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Bio je profesor Gimnazije u Baru i direktor Informativno-kulturnog centra Bar. Potom član Izvršnog vijeća Crne Gore, ambasador SFRJ u Mozambiku, Lesotu, Svazilendu, ministar inostranih poslova Crne Gore, ambasador Srbije i Crne Gore u Rimu i na Malti. Od 2004. godine bio je profesor na rimskom Univerzitetu LUISS – Fakultet političkih nauka, na predmetima Međunarodni odnosi i Diplomatija.

Objavio je više knjiga, stotinu članaka u italijanskim časopisima: Limes, Affari internazionali i Lettera internazionale, komentare i kolumne – Dan, Vijesti, NIN, Politika, Monitor.

Najpoznatije knjige: „La mia guerra alla guerra“ (2006) za koju je dobio nagradu Francesco Alziator u Kaljariju za najbolju knjigu sa mediteranskog prostora na italijanskom jeziku; dvotomno izdanje „Istorija Italije od Kavura do Montija“ (2011) koja je nagrađena specijalnim priznanjem Foruma evropskih izdavača: Eurispres – nagrada za evropsku knjigu Aldo Manucio; „Na putu za Damask“ iz 2014. godine.

Miodrag Lekić je poslanik u Skupštini Crne Gore.

Radi poštovanja epidemioloških mjera, broj posjetilaca je ograničen.

Rezervacije na telefon: 067259912.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije