Connect with us

Vijesti

DUŠAN KOVAČEVIĆ: Premijera “Tri praseta” će se igrati bez publike

Published

on

Još nemaju informaciju kako će se igrati ostale predstave sa repertoara: Kovačević - Foto: Privatna arhiva

Glumci podgoričkog Gradskog pozorišta će, zbog epidemiološke situacije, premijeru dječije predstave “Tri praseta” igrati bez publike. Izvođenje predstave planirano je 9. decembra u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”, a igra se po tekstu Stevana Koprivice, dok je riječ o prvoj režiji mladog reditelja Aleksandra Jovanovića za podgoričko pozorište.

Glumačku ekipu čine: Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Stefan Vuković, Emir Ćatović i Vanja Jovićević.

Direktor Gradskog pozorišta Dušan Kovačević kazao je za Portal Luča da su donijeli odluku da premijera bude snimljena i da na igranju budu samo radnici pozorišta sa svojom djecom.

“Nećemo puštati publiku zbog epidemiološke situacije, što je, zaista, u ovim teškim vremenima, nama, pozorišnim radnicima, veoma teško. Sport i može da se igra, jer ima neki cilj, a pozorište ako nema tu interakciju sa publikom – nema smisla. Ali zbog plana i programa i svega što se dešava ovako mora da ide premijera, a dočekaćemo neko bolje vrijeme za publiku”, kazao je Kovačević.

On je istakao da mu mnogo nedostaje scena, kao i svim njegovim kolegama glumcima iz Gradskog pozorišta.

“Kako da ne nedostaje, pozorište se radi iz ljubavi i one potrebe umjetnika za stvaranjem, što je primarno. Koliko god da sam sada sa strane umjetničkog direktora pozorišta, ipak sam u suštini glumac”, istakao je Kovačević.

On je rekao da sada ne može dati odgovor kako će se igrati ostale predstave sa decembarskog repertoara, ali da će se prilagođavati epidemiološkoj situaciji.

Za decembar su planirana igranja predstava “Slasti slavi” i “Maca papučarica”, ali i dvije gostujuće predstave “Pukovnik ptica” i “Don Kihot”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije