Connect with us

Integracije

2BS FORUM: Kentera kazao da NATO neće dozvoliti da nam se prepravlja istorija

Published

on

Najviše dezinformacija dolazilo iz Srbije: Kentera - Foto: youtube

Predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera kazao je da su avgustovske parlamentarne izbore pratili nezapamćena količina lažnih vijesti i dezinfromacije, koje su najčešće vodile porijeklo iz Srbije.

“Države koja je, na žalost, prepoznata kao generator ruskog uticaja u Crnoj Gori i na Balkanu”, kazao je Kentera danas na To Be Secure Forumu (2BS).

On smatra da na ovim prostorima ne smije biti kompromisa sa zapadnim vrijednosti i da time ne misli samo na Crnu Goru, već i na Srbiju, kao najuticajniju zemlju na Balkanu.

“I moramo je imati na strani NATO alijasne, iako ovih dana to uzgleda teško ili  gotovo nemoguće u skorijoj budućnosti. Ali ako jednom odluče da se pridruže NATO moraju znati da imaju našu punu podršku u tome. Crna Gora je uvijek bila i biće na strani svojih saveznika, dok sa druge strane nikada neće dozvoliti drugima da podrivaju našu demokratiju i da se miješaju u naše unutrašnje stvari ili da prepravljaju našu istoriju. U ovom se oslanjamo na naše partnere, Na kraju krajeva zar nije to ono za šta se NATO zalaže”, kazao je Kentera.

On je ocijenio da je pandemija virusa COVID-19 stvorila zdravstvenu krizu u svijetu, a ona je produbila ili inicirala socijalnu, političku i ekonomsku krizu u mnogim državama oko nas.

“Dajući porast mnogim dezinformacijama i teorijama zavjere na tom nivou da svim moramo konstantno mislti kako da se uspješno borimo protiv njih”, kazao je Kentera.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije