Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Apsolutno riješeni zatvoriti Poglavlje 23 i 24

Published

on

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije imperativ je zbog apsolutne riješenosti Vlade da isporuči rezultate u Poglavljima 23 i 24 i u rekordnom roku zatvori ta poglavlja, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, tokom radne posjete Beču.

Tokom radne posjete Beču, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se u Parlamentu Austrije sa predsjedavajućim Parlamentarne grupe Austrija – Crna Gora Maksimilijanom Kolnerom, poslanikom (SPO) u Nacionalnom vijeću Austrijskog parlamenta i članovima Grupe Helmutom Brandšteterom, poslanikom u Nacionalnom vijeću Austrijskog parlamenta, Markusom Lajnfelnerom, poslanikom u Saveznom vijeću Austrijskog parlamenta i Lukasom Musi, potpredsjednikom Parlamentarne direkcije za vanjske poslove.

Kako je saopšteno iz Vlade Abazović je naveo da su sadržajni odnosi Podgorice i Beča izuzetno važni za naš put ka Evropskoj uniji, u čemu nam umnogome pomaže i otvorena podrška austrijskih zvaničnika.

U tom smislu, Abazović je istakao da intezivan dijalog i saradnja na visokom nivou između dvije države su jasan signal odličnih odnosa dvije države.

“Potpredsjednik Abazović upoznao je članove Parlamentarne grupe Austrija – Crna Gora sa prioritetima u radu Vlade Crne Gore i istakao da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije imperativ zbog apsolutne riješenosti Vlade da isporuči rezultate u Poglavljima 23 i 24 i u rekordnom roku zatvori ta poglavlja”, saopšteno je iz Vlade.

Predsjedavajući Parlamentarne grupe Maksimilijan Kolner potvrdio je potvrdio je otvorenu podršku Republike Austrije evropskom putu Crne Gore, uz ocjenu da su reforme u oblasti vladavine prava ključ napretka u pregovorima sa EU.

“Sastanak je bio prilika da Abazović i Kolner razgovaraju o političkim prilikama u Crnoj Gori i Austriji, pandemiji COVID-19 i predstojećoj turističkoj sezoni”, saopšteno je iz Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije