Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Nijesam na listi govornika na komemoraciji u Srebrenici, možda je tako i bolje

Published

on

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u zvaničnoj je posjeti Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Zbog velike zainteresovanosti bosanskohercegovačke javnosti, danas je održao pres konferenciju u Sarajevu.

– Vratio sam se kući, takav osjećaj imam. S obzirom na veliku zainteresovanost organizovao sam ovaj pres – kazao je Abazović.

On će sjutra posjetiti Srebrenicu gdje će učestvovati na komemoraciji žrtvama srebreničkog genocida.

– Ne insitiram na obraćanju u Potočarima. Upitan sam kao predstavnik Crne Gore, diplomatskim kanalima, i odgovorili smo da s moje strane postoji spremnost da se obratim. Ne mogu da razumijem da vas neko pita nešto što je praksa, i to diplomatskim putem, i da se poslije digla tolika prašina – kazao je Abazović.

Ipak, potvrdio je da se neće obratiti u Srebrenici.

– Kabinet potpredsjednika je dobio listu govornika i ja nijesam na toj listi i neću se obratiti. Možda je nakon svega i bolje tako – rekao je Abazović.

Komentirao je i činjenicu da predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije juče prisustvovao njegovom sastanku s članovima Predsjedništva.

– Žao mi je što Milorad Dodik nije učestvovao na jučerašnjem sastanku. Sa moje strane postoji spremnost da razgovaram sa svima i smatram to svojom dužnošću – kazao je.

1 Comment

1 Komentar

  1. Mico

    10.07.2021. at 13:00

    Ma tako je bolhe, dje cetnici da govore u Potocarima

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije