Povežite se sa nama

Politika

ABAZOVIĆ: “Nijesmo razgovarali sa DPS-om, vjerujemo u dogovor s DF-om”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je URA za dijalog sa Demokratskim frontom i da se nada da će parlamentarna večina naći rješenje trenutne situacije. Ističe da nijesu razgovarali sa DPS-om o konceptu manjinske Vlade jer se nadaju da će pregovori sa partijama na vlasti na kraju biti uspješni

Abazović je kazao da nije siguran da li je URA dobila poziv Demokratskog fronta za sastanak.

“Nismo do sada izbjegavali dijalog, nećemo to raditi ni ubuduće. Moramo da sjednemo da razgovaramo i da nađemo najbolje rješenje”, kazao je Abazović.

On je saopštio da još nijesu razgovarali o konceptu manjinske Vlade koju zagovara Demokratska partija socijalista.

“Mislim da prvo treba unutar vladajuće većine da vidimo šta su rješenja i nadam se da ćemo ih pronaći. Čeka nas dosta toga važnog u narednom periodu, glasanje za brojne važne zakone, pa i za budžet i volio bih da  svi odgovornije pristupimo ovoj situaciji, da ne dođemo u situaciju da opet imamo privremeno finansiranje ili neko odbije da glasa državni budžet”, kazao je on.

Odgovarajući na pitanje da li se obratio Sjedinjenim američkim državama u slučaju Pandora papiri, on je kazao da je Vlada napravila odlične kontakte sa državnom administracijom SAD-a.

“Dio će se odvijati preko Nacionalnog savjea za borbu protiv korupcije na visokom nivou, dio protiv operativnog tima na čijem je čelu Vanja Ćalović  Marković, dio preko Vlade. Mislim da nije tu samo auto-put nego još nekoliko stvari vezanih za borbu protiv korupcije u narednom periodu i mi očekujemo da sa našim ključnim spoljno političkim partnerom dođemo do konkretnih retultata”, zaključio je potpredsjednik Vlade.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Marta
Marta
15.11.2021. 15:22

Zasto se ne provjeri rad Calovicke?!

Sponzor

Najčitanije