Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Odlučni smo da dovršimo reformske procese

Published

on

Crna Gora je odlučna da dovrši reformske procese, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da integracija u Evropsku uniju (EU) nema alternativu.

On je, na sastanku sa nerezidentnom ambasadorkom Portugala, Marijom Viržinijom Mendes Da Silva Pinom, kazao da Crna Gora visoko vrednuje nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

“Koju je Evropska komisija još jednom potvrdila u svom predlogu nove metodologije pregovora“, naveo je Abazović, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

On je čestitao Portugalu na četvrtom predsjedavanju Savjetom EU i pozdravio prirotete te države, koji su, kako je naveo, u skladu sa razvojnim prioritetima EU i Crne Gore.

Abazović je naveo da je Crna Gora jedina zemlja kandidat koja je otvorila sva pregovaračka poglavlja i tri privremeno zatvorila.

“Odlučni smo u namjeri da dovršimo reformske procese. Integracija Crne Gore u EU nema alternativu i mi taj proces želimo dovesti do kraja“, poručio je Abazović.

On je istakao da vladavina prava ostaje okosnica pregovaračkog procesa.

Abazović je kazao da je Vlada apsolutno posvećena reformama u oblasti poglavlja 23 i 24.

Abazović i Mendes da Silva Pina saglasili su se da postoji ogroman prostor za napredak saradnje između dvije zemlje u oblasti turizma, ekologije, odbrane, kulture i obrazovanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije