Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: URA nije partija prošlosti, prošlost nas ne zanima

Published

on

Nakon što je Dritan Abazović reizabran za predsjednika, delegati Kongresa GP Ura odlučili su da potpredsjednici partije budu Jovana Marović, Miloš Konatar, Goran Đurović i Filip Adžić.

Abazović je nakon proglašenja za predsjednika kazao da URA nije partija prošlosti, te da ih prošlost ne zanima, “osim u onoj mjeri u kojoj treba da budemo ponosni na ono što su ostvarili naši preci”.

“Mi želimo da se borimo za budućnost. Crna Gora treba da zakopa jame podjela, treba da se priključi savremenom svijetu koji kopa jame valuta, investicija, za druge, progresivne stvari“, poručio je Abazović.

On je istakao da je URA osnovana da donese mirne i demokratske promjene u Crnoj Gori.

“Naša ruka pomirenja je pružena i večeras su ovdje došli ljudi iz svih zemalja regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Hrvatske…“, kazao je Abazović.

On je dodao da je Crna Gora zemlja ogromnih mogućnosti, ali da fokus treba da se promijeni i da bude na lijepim stvarima – na progresu, na otvaranju novih radnih mjesta, na suživotu, na ekonomiji…

On je kazao i da je URA partija idealista, koji teže da vrednosno na bolje mijenjaju svoju zemlju.

“Onaj ko je došao da zaradi pare preko partije može slobodno da ide, neka ide u privatni biznis“, poručio je Abazović.

On je kazao i da će URA nastaviti da beskompromisno brani sva prirodna bogatstva i ljepote Crne Gore.

“Nas su najviše napadali, ali vjerujte meni se srce davno skamenilo. URA je kao maslina, što je više ugnjetavate daje više ploda i simboliše mir, ljubav i blagostanje“, istakao je Abazović.

Kongresu su se obratili i prisustvovali: premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore, Borislav Banović iz SDP-a, Aleksandar Bogdanović iz DPS-a, Branka Bošnjak iz PZP-a, Ivan Brajović iz SD-a, Artan Čobi iz AA, Goran Danilović iz UCG, Dejan Đurović iz NSD-a, Ervin Ibrahimović iz BS-a, Vladimir Joković iz SNP-a, Hazbija Kalač iz SPP-a, Miodrag Lekić iz DEMOS-a, dr Srđan Pavićević iz CIVIS-a, Andrija Petković iz BF-a, Maksim Vučinić iz RP, Adrijan Vuksanović iz HGI-a, Dubravka Vujičić iz LP, Maja Vukićević iz DNP-a, Fatmir Đeka iz DP-a.

Od gostiju iz okruženja i inostranstva prisustvovali su i obratili se skupu: sedmostruki kandidat za Nobela Stajner Brin, Ljuban Panić iz SSP-a (Srbija), Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno za Srbiju, Lindita Reči iz Socijalnog pokreta za integraciju iz Albanije i Kjotilda Buška iz Evropske socijalističke partije iz Albanije.

Video porukama obratili su se i poslanici EU iz redova evropskih Zelenih: Tomas Vajs, Teri Rajnke i Kira Marija Peterhansen.

Na Kongresu je predstavljen i novi logo partije koji po koloritu prati boje evropskih zelenih stranaka Evrope.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije