Connect with us

Politika

ADVOKAT MCP: Vlada da prekine blamažu ministra Radulovića

Published

on

Foto: Vlada Crne Gore

Advokat Dalibor Kavarić pozvao je premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti kako bi prekinuli diplomatsku blamažu koju izaziva minstar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

On smatra da se blamaža crnogorske diplomatije najviše ogleda u stavu ministra Radulovića o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, ali i u odluci o opozivu sedam crnogorskih ambasadora.

“Raniji otpravnik poslova, zamjenik crnogorskog ambasadora u Bukureštu i asistent na Univerzitetu Donja Gorica, a sadašnji ministar Đorđe Radulović svojim djelovanjem u kontinuitetu nanosi nesagledivu i nepopravljivu štetu ugledu Vlade i države Crne Gore na međunarodnoj sceni. Premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović imaju više nego dovoljno razloga da preduzmu radnje iz svojih nadležnosti i ovlašćenja i da prekinu blamažu koju ministar Radulović priređuje državi i da prekinu praksu diplomatske blamaže, konflikta, prekida dobrih odnosa i krize dipomatskih odnosa, koju Radulović, od kada je imenovan u tom ministarstvu, uporno i nekažnjeno čini”, rekao je Kavarić.

Ministar Radulović je, zajedno sa ovim zlonamjernim potezom o opozivu crnogorskih ambasadora, premijeru Krivokapiću, kako je rekao, “podmetnuo još jedno kukavičje jaje u korist prethodne vlasti lažno tvrđenje da je ambasadoru Srbije Božoviću istekao agreman, te da nova vlada nema mogućnost da poništi odluku Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore u tehničkom mandatu da ambasadora proglasi za personu non grata”.

“U slučaju ambasadorke u Njemačkoj, on je najbolje demantovao samoga sebe i pokazao kako se može kada se hoće”, ocijenio je Kavarić, koji je advokat Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

On je Radulovića optužio da podmetanjem ovakvih kukavičjih jaja radi direktno u korist šefa Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije