Connect with us

Politika

BALETIĆ: Došlo do promjena na gore

Published

on

Foto: TVNK

Dešavanja u Crnoj Gori od 30. avgusta su epilog lošeg rada prethodne vlasti, današnje opozicije kazao je u intervju nikšickoj televiziji reditelj Branko Baletić, dodajući da je došlo do promjene na gore a ne na bolje.

Komentarišući uticaj Srbije na Crnu Goru kazao je da je riječ o projektu nekada velike Srbije danas „srpskog sveta”.

„Odgovornost ne pada samo na pritisak srpske političke elite, jednim dijelom intelektualne, na Crnu Goru nego i našom percepcijom toga, odnosno dijelom naše javnosti koja je bez ikakvog kritičkog pristupa prihvatio jedan plan ili se prema njemu dosta blagonaklono odnosi a taj plan generalno je dio jedne, sada se to naziva „srpski svet”, nekada je bila ideja „velike Srbije” koja je proskribovana i sada je to ‘srpski svet’ ali se zapravo iza krije isti projekat i da je Crna Gora na neki način kolateral u razrješenju najveće krize na ovom prostoru a to je pitanje Kosova”, kazao je Baletić.

On je istakao da srpska politička elita pokazuje mišiće pred taj rasplet da, kako je kazao, može kad god hoće da izazove krizu i u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori, i kako dodaje, nažalost može.

„Ja sam oklijevao da tako decidno to izgovorim odmah poslije izbora jer, kakva god to bila kombinacija, oni su stekli pravo da vode ovo društvo. Navodno su došli ljudi koji imaju kvalifikacije za to ali se ispostavlja da nemaju težinu, nemaju kapacitet”, kazao je Baletić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije