Connect with us

Politika

BEČIĆ: Crna Gora mora i može postati prva naredna članica Evropske unije

Published

on

Crna Gora teži evropskoj perspektivi, jer put ka evropskoj zajednici nema alternativu, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, navodeći da država mora i može postati prva naredna članica Evropske unije (EU).

On je naveo da se danas obilježava devet godina otkako je Crna Gora zvanično otpočela pregovore sa Unijom, i da je uvjeren da će koraci na evropskom putu biti sve češći i za građane osjetniji.

“Naša država teži evropskoj perspektivi, jer put ka evropskoj zajednici nema alternativu. Crna Gora mora i može postati prva naredna članica EU”, poručio je Bečić na Tviteru.

On smatra da evropske integracije Crne Gore jesu i moraju biti iznad interesa bilo kog pojedinca i bilo koje političke partije.

To su, kako je kazao, tekovine koje ostaju poslije svih onih koji su politički prolazni, jer, ističe, niko ne treba da bude vječan.

“U politici svi smo mi politički prolazni, ali se vrednuju ona dostignuća i oni produkti našeg, u ovom slučaju, zajedničkog rada, jer je to naša potreba, ako smo zaista istinski svi za ono za šta se deklarativno zalažemo”, naveo je Bečić.

To su, kako je rekao, evropske integracije, brži evropski put i da Crna Gora postane prva sljedeća članica EU.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije