Povežite se sa nama

Politika

Bečić i Krivokapić: U narednoj godini građane očekuje podizanje standarda života i očuvanje izborne volje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“U narednoj godini se očekuju reformski projekti, koji će kao prioritetni zadatak imati jačanje ekonomije, podizanje standarda građana i očuvanje izborne volje, jer su upravo građani jasno i nedvosmisleno na izborima 30. avgusta prošle godine rekli „zbogom“ pustošenju i devastiranju Crne Gore”

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, posjetio je Skupštinu Crne Gore, kojom prilikom ga je predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić, upoznao sa dostignućima 27. saziva Skupštine Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, prilikom obilaska kompletnog zdanja, dva predsjednika su zajednički konstatovali da je crnogorski Parlament u potpunosti modernizovan i obnovljen, da je umnogome ojačana njegova zakonodavna, kontrolna i nadzorna uloga, te da je najtransparentniji parlament u regionu, uključujući tu i države članice EU, Sloveniju i Hrvatsku, tako da služi na ponos svima koji u njemu borave, ali i državi Crnoj Gori i njenim građanima.

Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić
foto: Skupstina.me

“Predsjednik Skupštine je informisao premijera o uvedenim novinama, predstavljajući savremenu opremu za direktan prenos aktivnosti skupštinskih radnih tijela, kao i poboljšanim uslovima za boravak i rad predstavnika medija i svih koji izvještavaju iz Skupštine, uz obilazak modernizovanih press pozicija i skupštinskog hola”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Bečić je Krivokapića upoznao sa činjenicom da je Skupština Crne Gore usvojila preko 130 zakona i drugih akata, te istakao da je posljednja sjednica Skupštine po mnogo čemu bila istorijska, kako u dijelu broja razmatranih akata, tako i u pogledu njihovog sadržaja, imajući u vidu da su građani odlukama ovog visokog doma dobili neke od najljepših novogodišnjih poklona – od svih radnika i djece, preko majki, korisnica naknade za troje i više djece, do penzionera i bivših radnika u metalskom i rudarskom sektoru.

Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić
foto: Skupstina.me

“Dva predsjednika su sa posebnim zadovoljstvom istakli kako je posljednja sjednica dobila karakter istorijske i po tome što je na njoj odlučeno da se od naredne godine u Crnoj Gori praznuju još dva značajna datuma – 3. novembar, dan Njegoševog rođenja, kao crnogorski praznik kulture i 20. septembar, Dan ekologije, u podsjećanje na isti datum 1991. godine kada je Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom na svijetu”.

U saopštenju se dodaje da su Bečić i Krivokapić podijelili zadovoljstvo i zbog izbora nezavisnog i nepristrasnog Tužilačkog savjeta i zaključili da slijedi odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Prilikom susreta, ocijenjeno je da nas u narednoj godini očekuju reformski projekti , koji će kao prioritetni zadatak imati jačanje ekonomije, podizanje standarda građana i očuvanje izborne volje, jer su upravo građani jasno i nedvosmisleno na izborima 30. avgusta prošle godine rekli „zbogom“ pustošenju i devastiranju Crne Gore”.

Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić
foto: Skupstina.me

U saopštenju se navodi da je Krivokapić upoznao Bečića sa učincima Vlade u ovoj godini i konstatovao da su za kratko vrijeme ostvareni impresivni rezultati. On je poručio da je, uprkos različitim poteškoćama, Vlada učinila sve da obezbijedi finansijsku stabilnost i da reformskim programima unaprijedi standarad građana Crne Gore.

“Dva predsjednika su i ovu priliku iskoristili da svim građankama i građanima Crne Gore čestitaju nastupajuće praznike, uz želju da ih provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije