Connect with us

Politika

BEČIĆ I SPASOJEVIĆ: Podstaći građane da se uključe u politički proces

Published

on

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa direktorom Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Borislavom Spasojevićem, i pozdravio djelovanje Instituta koji svojim angažmanom ima za cilj unapređenje demokratskih standarda i podsticanje građana da se uključe u politički proces.

On se posebno osvrnuo na brojne realizovane skupštinske projekte i naglasio da Skupština Crne Gore kao najviše predstavničko tijelo ostaje otvorena za afirmisanje kulture dijaloga i međusobne tolerancije čime bi značajno doprinijeli smanjenju političke polarizacije.

Spasojević je upoznao predsjednika sa preliminarnim rezultatima kvalitativnog istraživanja koje su sproveli na nivou šest crnogorskih opština i sa posebnim zadovoljstvom naglasio otvaranje njihove Kancelarije u Crnoj Gori.

Uz konstataciju da Parlament predstavlja najreprezentativnije mjesto u kojem se može čuti glas svakog građanina, Spasojević je naveo da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za valorizaciju ovog važnog društvenog projekata.

Imajući u vidu činjenicu da je jedan od programa IRI afirmacija učešća žena u politici, Bečić je ukazao na osnivanje Ženskog kluba u crnogorskom Parlamentu, kao i na izmjenu u Poslovniku koja podrazumjeva da jedan potpredsjednik Skupštine mora biti osoba manje zastupljenog pola.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije