Connect with us

Politika

BEZ DF-A: Ne zna se kad će vlast i opozicija nastaviti dijalog

Published

on

Drugi sastanak vlasti i opozicije na kojem bi se razgovaralo o pitanjima za koja je potrebna dvotrećinska, odnosno tropetinska većina, a koji je bio najavljen za prvu sedmicu avgusta, neće biti održan

Kako je saopšteno Pobjedi, da bi se dijalog nastavio trebalo je da se vidi hoće li svi akteri biti u Crnoj Gori jer su poslanici na odmoru.

Iz Skupštine Crne Gore nijesu odgovorili na pitanje kada će predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zakazati drugi susret predstavnika parlamentarne većine i opozicije.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je u izjavi za Pobjedu da predstavnici ovog saveza neće prisustvovati drugom, kad god on bude zakazan, jer nijesu ni prvom sastanku.

“Predsjednik Skupštine se ponaša kao da je Skupština njegovo privatno vlasništvo. On je zaboravio da je on samo jedan od 81 poslanika i da on ne bi smio nikakvu političku inicijativu da ima dok se prethodno ne dogovori sa predstavnicima parlamentarne većine. Već drugi put pokušava da pravi neke svoje privatne inicijative bez dogovora sa nama!, poručio je Medojević.

On je naglasio da je sada mnogo važnije provjeriti ko čini većinu u Crnoj Gori, jer, kako je kazao, osim krize Vlade aktuelna je i kriza parlamenta, jer Bečića podržava samo 14 poslanika.

“Nama je jasno da u vladajućoj većini postoje strukture, kao što su Krivokapić i Bečić, koji više vole da se sastanu sa DPS-om ili Đukanovićem, nego da se sastanu sa DF-om. Ali to ne mijenja političku činjenicu da predsjednik parlamenta nema ovlašćenje, niti može da predstavlja parlamentarnu većinu”, istakao je Medojević.

Prvom sastanku koji je održan 7. jula prisustvovali su potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS), Ivan Vuković i šef poslaničkog kluba te partije Danijel Živković, lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, predsjednik Bošnjačke stranke Evrin Ibrahimović, lider Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, predstavnici albanskih partija Fatmir Đeka i Nik Đeljošaj, Srđan Pavićević iz Civisa, Miodrag Lekić iz Demosa, potpredsjednik Ure Goran Đurović i Boris Bogdanović iz Demokrata.

Osim predstavnika DF-a susretu nijesu prisustvovali ni iz Socijalističke narodne partije (SNP), Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore.

Kako je tada saopštio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić prilikom susreta je zaključeno da političari mogu, bez obzira na razlike, dovesti do smirivanja tenzija u društvu i pronaći rješenja koja će ubrzati evropske integracije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije