Connect with us

Politika

BIĆE BORBA NEPRESTANA: Rajo Koljenica neće tako lako predati titulu ’’prvi profesionalni Srbin Crne Gore’’

Published

on

Iako se činilo da će se borba za prvog profesionalnog Srbina Crne Gore u 2024. godini voditi između dva mlada zetska asa velikosrBstva – Milana Kneževića iz Mojanovića i Alekse Bečića iz Balabana, u 2024. godini ipak nas očekuju uzbuđenja jer se trka za ovu laskavu titulu veoma zakomplikovala.

Nakon što je doskorašnji prvi profesionalni Srbin Crne Gore, lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije ZBCG, Andrija Mandić izabran za predsjednika Skupštine, činilo se da je tim postupkom predao tron prvog profesionalnog Srbina u Crnoj Gori. To je bilo osnovano pretpostaviti jer je preuzimanjem funkcije predsjednika parlamenta i potpisivanjem koalicionog sporazuma o formiranju nove vlasti, ovjerio izdaju svih svojih dosadašnjih ideala koje je zastupao kao pošteni crnogorski velikosrbin.

Podsjetimo, Mandić je prihvatanjem pozicije predsjednika Skupštine i zvanično aktivirao sve stavke iz Sporazuma u kojem se, između ostalog navodi, da Crnu Goru doživljava ”kao svoju kolijevku i kuću”, da je ”NATO saveznik”, da će ”ostati posvećen potpunoj usklađenosti vanjske politike sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU”, što znači podrška sankcijama uvedenim protiv Rusije i Putinovog režima. Takođe, Mandić se saglasio da ”razvija prijateljsku saradnju sa svim državama priznatim od strane Crne Gore”, uključujući i suverenu državu Kosovo, koju je naša država davno priznala.

Bečić i Knežević se rano ponadali, titula neće tako lako u Zetu…

Portal Aktuelno tada je pisao da se tron profesionalnog srBstva sa sjevera Crne Gore i Mandićevog Šavnika  sigurno seli u Zetu – pitanje je samo da li u Kneževićeve Mojanoviće ili Bečićeve Balabane.

Knežević je u očima birača ostao neukaljani Srbin, koji može da preuzme titulu prvog profesionalca u zaštiti srBstva i Vučićevog operativca broj 1.

Bečić je sa druge strane istakao svoju kandidaturu jer je tek nakon formiranja vlade postalo jasno da je lider Demokrata imao ključnu ulogu u planu infiltracije neočetničkog ZBCG u strukture vlasti, po nalogu srpskog diktatora Aleksandra Vučića. Jer Bečić je tokom pregovora bio izričit da ne želi vladu u kojoj će biti Mehmet Zenka, pod izgovorom da je on neko ko je sarađivao sa DPS-om, iako mu je tadašnji mandatar Milojko Spajić to predlagao. U čitavoj priči pominje se i jedan beogradski džakuzi.

Međutim, najnovijim akcijama stari adut velikosrBstva u Crnoj Gori, Andrija Rajo Mandić, koji je do skoro bio poznat kao Rajo Evropa, pokazao je da neće tako lako prepustiti tron profesionalnog Srbina broj 1. Kneževiću i Bečiću.

Osim što insistira na uvođenju dvojnog državljanstva, koje bi vodilo srbizaciji Crne Gore i već vapi da srpski jezik postane zvanični, Mandić je nakon izbora u Srbiji napravio podvig koji ga je ponovo lansirao u stratosferu nebeskog srBstva.

Nećeš ti meni silaziti sa trona moja kolenice!

Vječiti poltron Beograda, na funkciji predsjednika Skupštine Crne Gore propisno je obrukao državu Crnu Goru, kada se u neđelju 17. decembra prošle godine obreo u društvu velikosrpske, nacionalističke klike predvođene autokratom na čelu srpskog kriminalno-terorističkog režima Aleksandarom Vučićem.

Mandić je noć proveo u izbornom štabu Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS), gdje se slavila izborna pljačka koja je bila toliko očigledna da je to bilo presmiješno.

Ono što je bilo tragično je da ovoga puta Mandić nije opozicioni političar kojem se može oprostiti da šeni pred srpskim autokratom, već je nažalost predsjednik crnogorske Skupštine. Stoga je svojim snishodljivim ponašanjem pred srpskim autokratom i druženjem sa likovima kao što su Milorad Dodik i Aleksandar Vulin, koji su na svakoj crnoj listi zapadnih zemalja, ponizio čitavu državu koju na žalost predstavlja. Državu koja još uvijek, makar formalno teži tim zapadnim integracijama.

Kako smo već pisali, nakon Mandićeve blamaže u Beogradu, gdje je propisno obrukao i državu Crnu Goru, on je od Raja Evrope, ponovo postao Andrija Kolenica ili Rajo Koljenica, zaslužni poltron srpskog autokrate, ovoga puta sa visokom zvaničnom državnom funkcijom i time je poručio da se neće tek tako odreći titule ’’prvog profesionalnog Srbina’’ Crne Gore.

Rajo Koljenica ima priliku da prisustvom na proslavi neustavnog Dana RS učvrsti svoju poziciju na tronu prvog profi Srbina u Crnoj Gori

Priliku da zacementira svoj povratnički status neprikosnovenog prvog profesionalnog Srbina u državi Mandić ima već u utorak 9. januara kada se obilježava neustavni Dan Republike Srpske. Ustavni sud BiH je “Dan RS” dva puta proglasio neustavnim. Krajem prošle godine je Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, saopštio kako je “proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske jasan i direktan propust u provedbi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kao i odluka visokog predstavnika od 1. jula 2023. godine”.

Velika je vjerovatnoća da se Mandić pojavi na ovom velikosrpskom šenlučenju u čast teritorijalnog entiteta nastalog na genocidu, što samo po sebi predstavlja krivično djelo, ali i dokaz da će se Rajo Koljenica teško odreći trona prvog profi Srbina Crne Gore.

Sve u svemu, u godini koja je pred nama, po svemu sudeći će se voditi ’’borba neprestana’’ za sveti tron profesionalnog srBstva u Crnoj Gori.

B.Knežević

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije