Connect with us

Politika

BILČIK SMATRA: Moramo završiti proširenje EU na Zapadni Balkan

Published

on

Predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik izjavio je da je jedini način na koji EU može biti uspješna i globalna sila taj da prvo napravi promjenu u sopstvenom susjedstvu.

“Moramo da završimo proširenje EU na Zapadni Balkan”, poručio je Bilčik.

Vladmir Bilčik je u promotivnom spotu koji je grupa Evropske narodne partije napravila u cilju podrške Konferenciji o budućnosti Evrope, ocijenio da će ulazak Zapadnog Bakna u EU donijeti mnogo više bezbjednosti cijeloj Evropi.

Bilčik navodi da je EU suočena sa mnogobrojnim izazovima, a da njihovo rješavanje podrazumijeva i veći angažman sa susjedima kako na istoku, tako i na jugu.

“Gubimo susjede i moramo ih povratiti atraktivnošću EU i politikama koje će donijeti dobro narodima u našem susjedstvu”, kaže Bilčik.

On dodaje da se evropske demokratije danas suočavaju sa velikim brojem dezinformacija koje, prema njegovo ocjeni, podrivaju povjerenje naroda u institucije EU.

Bilčik zato poziva na veću podršku građana borbi protiv dezinformacija i uključivanje svih u Konferenciju o budućnosti Evrope.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije