Povežite se sa nama

Politika

Bogdanović: Naredni izbori da budu 2024. godine; Joković: Vanredni izbori ne bi donijeli ništa novo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Ako nam je zaista, kako govorimo, interes građana i države prioritet, naći će se način da se aktuelna politička kriza prevaziđe, a to je moguće jedino putem dogovora i kompromisa”

Šef poslaničkog kluba Demokrata, Boris Bogdanović, kazao je „Vijestima“ da naredni izbori treba da budu održani 2024, odnosno u njihovom redovnom terminu. On je to rekao listu komentarišući današnji predlog Demokratskog fronta (DF) o organizovanju novih izbora.

„Građani Crne Gore su na izborima u avgustu 2020, uprkos svim pritiscima, ucjenama, prijetnjama i opstrukcijama razvlašćenog DPS režima, dali nikad snažniji i jasniji dokaz svoje političke volje da državom upravljamo u njihovo ime do 2024. Ako nam je zaista, kako govorimo, interes građana i države prioritet, naći će se način da se aktuelna politička kriza prevaziđe, a to je moguće jedino putem dogovora i kompromisa, gdje će svaki politički subjekt žrtvovati nešto, da bi dobili Crna Gora i njeni građani“, istakao je on.

Bogdanović je poručio da su za Demokrate volja građana i interes države svetinja „s kojom se nikad i ni po koju cijenu neće igrati“.

„Zbog toga smo od početka bili politički paticipant aktuelne većine koji nikad i ničim nije ucijenio Vladu, niti njen opstanak, iako imamo više nego dovoljno političke snage za to“, podvlači on.

Lider i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković, ocijenio je da vanredni izbori ne bi donijeli ništa novo.

„Isti akteri morali bi ponovo da pregovaraju o formiranju vlasti, pa je onda bolje da to učine sad. Najbolje je tražiti rješenje u okviru ove parlamentarne većine“, kazao je on „Vijestima“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije