Connect with us

Politika

Bogdanović: Neka se DF i URA dogovore, mi nećemo praviti problem

Published

on

Šef Poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović rekao je da ako se GP URA i Demokratski front dogovore o rješenju za izlazak iz političke krize, oni neće praviti problem.

Podsjetio je na predlog te partije koji je podrazumijevao rekonstrukciju Vlade, a koji je prihvatio premijer i 38 poslanika većine, a odbila tri poslanika GP URA, a odmah nakon toga i DF.

On je ponovio da je Demokratama najvažnije da se izbori ne održe prije 2024. godine, jer, kako ističe, građani to očekuju od parlamentarne većine.

-Da ne izazivamo izbore, da se dogovorimo o tome da izbori budu tek 2024. godine što je bi bilo potpuno prirodno i što građani od nas očekuju. Imajući u vidu da tada nije bilo razumijevanja, mi sada očekujemo da sjednu, razmijene ta iskustva, da zauzmu zajednički stav, nađu najmanji zajednički imenitelj, a mi kao konstruktivan Klub poslanika i politički subjekt ćemo to saslušati i razmotriti i sigurno nećemo praviti problem-poručio je Bogdanović.

Uslov URE oko Tužilačkog savjeta je već ispunjen

Bogdanović je izjavio da je uslov GP URA oko Tužilačkog savjeta već ispunjen.

-Mi sada kao 13. tačku dnevnog reda ove sjednice Skupštine imamo izbore i imenovanje. Potrebno je da do tada nadležni matični odbor dogovori ono što je sastav kandidata za Tužilački savjet i da se nakon toga plenum izjasni. Kada su u pitanju različiti stavovi DF i URA, to je ono što opterećuje odnose unutar same parlamentarne većine i odnose između većine i Vlade- kazao je Bogdanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije