Connect with us

Politika

BRISEL: Radulović sa Lajčakom potvrdio evropski put Crne Gore

Published

on

Crna Gora je posvećena evropskom putu i reformama, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uoči sastanka šefova diplomatija zemalja članica NATO-a u Briselu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović je uoči sastanka imao odvojene susrete sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, kao i sa šefovima diplomatija Turske i Hrvatske, Mevlutom Čavošogluom i Gordanom Grlićem Radmanom.

Navodi se da je na sastanku sa Lajčakom naglašena važnost evropskih integracija i proširenja kao najuspješnije politike EU, koja ima transformativni karakter za države Zapadnog Balkana.

U tom kontekstu, Radulović je kazao da je Crna Gora prihvatila novu metodologiju u pristupanju EU “kao znak potpune posvećenosti evropskom putu, koja će nam pomoći da ubrzamo pregovarački proces”.

“Dodao je da je Crna Gora kredibilan partner EU, kao i da je porast podrške članstvu u Uniji koja iznosi više od 80 odsto, dokaz našeg iskrenog vjerovanja u sistem vrijednosti koji Unija predstavlja”, kaže se u saopštenju.

Lajčak je, kako se navodi, istakao da Crna Gora predstavlja primjer odgovornog odnosa prema evropskoj integraciji i regionalnom dijalogu, i iskazao uvjerenje da će nastaviti sa uspješnim sprovođenjem politika u cilju što skorijeg članstva u EU.

“Pohvalio je punu posvećenost naše države evroatlantskom putu, pri čemu je naveo da su dosadašnje aktivnosti na vanjskopolitičkom planu dokazale ozbiljnost i odgovornost u realizovanju ključnih prioriteta”, kazali su iz Ministarstva.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije