Connect with us

Politika

BRKATA KLEOPATRA I KOVRDŽAVI MARADONA: Braća po skaju

Published

on

Famozna ’’ruka pravde’’ kojom je instant-veleizdajnik u službi Beograda Dritan Abazović verbalno vitlao dok se naslađivao nakon svakog hapšenja kadrova bivše vlasti, sada bi mogla da se okrene protiv njega i veoma efikasno ga nokautira.

Abazović je nakon 30. avgusta 2020. godine započeo svoju neslavnu karijeru na visokim državnim položajima koja će, iako je trajala veoma kratko, ostati upamćena po velikoj šteti koja je nanijeta Crnoj Gori. Kulminacija veleizdajničkog angažmana marionete BIA-e i potrčka srpskog autokrate Aleksandra Vučića desila se 3. avgusta 2022. godine kada je potpisao takozvani ’’temeljni ugovor’’ sa operativno-obavještajnom ispostavom ’’srpskog sveta’’ svetosavskom sektom (SS) poznatom i pod akronimom SPC.

Iako je zbog ovog veleizdajničkog akta, kojim je inostranoj parareligijskoj instalaciji prepisao crnogorsku sakralnu baštinu i groblja naših predaka, Abazović zaslužio da odgovara pred zakonom, po svemu sudeći, ovaj rashodovani politički resurs odgovaraće najprije za neka druga nepočinstva. I to ona koja su vezana za njemu omiljenu temu – šverc cigareta.

’’Kovrdžavi Maradona’’ – heroj sky prepiske

Na portalu Libertas Press posljednjih dana u prilici smo da čitamo transkripte sa skaj aplikacije u kojima je Abazović jedna od glavnih zvijezda. Njegovo ’’skaj umjetničko ime’’, kako se u javnosti spekuliše, je ’’kovrdžavi’’ i ’’Maradona’’, a tako ga oslovljavaju akteri prepiske koji raspravljaju o njemu i direktno ga dovode u vezu sa švercom cigareta, kao političkog pokrovitelja.

Daka ”Vampir” Davidović i Dritan Abazović ”Kovrdžavi Maradona”

Sudeći po razgovorima objavljenim na portalu Libertas Press, ’’Kovrdžavi Maradona’’ tadašnji potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednosni sektor je do grla upleten u švercerske šeme krijumčarenja cigareta. Uz ’’Maradonu’’  upleteni su, kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović, lažni američki diplomata, srpsko-američki špijun Stevan Simijanović, bjegunac od zakona Aleksandar Aco Mrkić, kao i tadašnji šef kriminalističke policije u Baru, nedavno uhapšeni, Ilija Vasović.

Prema pisanu Libertas Press-a od devetog do 21. januara 2021. godine, tadašnji šef kriminalistike u Centru bezbjednosti Bar uhapšeni Ilija Vasović, poslao je sada optuženom šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću, koji je u bjekstvu, 263 poruke preko kriptovane Skaj aplikacije. Na osnovu prepiske koja je objavljena jasno se da zaključiti da je ’’Maradona’’ ili ’’Kovrdžavi’’, što su, kako se sumnja kodna imena za Abazovića, veoma bitan faktor u švercerskom poslu.

PES Abazoviću već najavljuje hapšenje

Iako je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović prilikom prošlonedjeljnog gostovanja na TV Vijesti kazao da je ’’još rano govoriti ko je Kovrdžavi’’, (tada nadimak ’’Maradona’’ još nije bio objavljen), otvoreno se spekuliše da je u pitanju Abazović. U vladajućem Pokretu Evropa sad, čiji je lider Milojko Spajić u otvorenom sukobu sa Abazovićem, nedvosmisleno su ukazali da se nadimci ’’kovrdžavi’’ i ’’Maradona’’ odnose na lidera URA-e.

Milojko Spajić stiska Dritanovu ”ruku pravde” i okreće je protiv njega

’’Objavljene skaj prepiske u kojima se čovjek sugestivne frizure, pod nadimkom ’Maradona’, spominje kao politički zaštitnik ljudi sa sumnjivim biografijama i švercerskim porivima, dodatno su ogolili razloge zašto su izvjesni D. i njegov putujući cirkus razvili fiksaciju i fascinaciju u odnosu na PES i premijera Spajića, i zašto ih ta opsesija ne napušta’’, saopštio je Pokret Evropa sad prošle nedjelje jasno aludirajući na Dritana Abazovića.

“Gospodina ’Maradonu’, logično, uznemirava sadržaj novih skaj prepiski koje demistifikuju njegovu ulogu u pokušaju da preuzme ’državni posao’ i okoristi se o isti, zajedno sa svojim saradnicima. Zanimljivo je i podsjetiti se da je u kritično vrijeme gospodin ’Maradona’ raspolagao kriptovanim telefonom, iako crnogorska javnost od njega nikad nije saznala kako ga je nabavio i za koje svrhe”, navode u PES-u.

“Priča se da je Bemaksov slavljenički vatromet, ispaljen na dan kada je ’Maradona’ na prevaru postao premijer, izazvao veću zagađenost vazduha nego li navodno spaljene cigarete, u režiji ’gejm čejndžera’ iz Ulcinja. Ipak, o svim ovim pitanjima će konačan sud dati SDT i crnogorski pravosudni organi. Do tada predlažemo gospodinu „Maradoni” da radi lakše odbrane skrati frizuru i okači političke kopačke o klin”, poručili su iz PES-a prošle nedjelje ne ostavljajući dilemu da je Abazović umiješan u šverc cigareta i da je on ’’politički kišobran’’ koji je branio sumnjive švercerske poslove. Takođe su aludirali da je kontroverzna firma BEMAX koja se pominje kao glavni protagonista šverca cigareta i narkotika, bila veoma srećna kad je Abazović postao premijer.

’’Brkata Kleopatra’’

Kada govorimo o političkoj sferi koja služi da se iza nje sakriju poslovne transakcije sa one strane zakona, ne možemo da izostavimo bivšeg ministra vanjskih poslova i visokog političkog funkcionera Milana Roćena koji je do nedavno imao vlasnički udio u kompaniji BEMAX.

”Kovrdžavi Maradona” i ”Brkata Kleopatra” kraj avgusta 2021. godine: ”Je*aćemo majku sami sebi”

Upravo se Roćen pominje kao poliitčki štit kontroverznog klana BEMAX, koji je nekad bio poznat kao ’’klan Grand’’. Iako je nepoznato da li se Roćen pominje u skaj aplikacijama, javnosti je dostupno nešto mnogo indikativnije – razgovor iz kojeg se izvodi zaključak o hijerarhijskom odnosu lica koja slove za vođe BEMAX klana i Roćena. Kako smo već pisali, za bivšeg ministra vanjskih poslova u švercerskim krugovima vezuju se nadimci ”Brkata Kleopatra” (po nazivu švercovanih cigareta) i ”Frižider”.

Ovom prilikom treba podsjetiti na snimljeni razgovor koji su vodili Roćen i dva istaknuta člana BEMAX klana Ranko Ubović i nekadašnji visoki funkcioner u bezbjednosnom sektoru Zoran Lazović koji je 14. aprila uhapšen zajedno sa bivšim GST-om Milivojem Katnićem.

U razgovoru ova tri osumnjičena visokopozicionirana člana BEMAX klana jasno je uočljivo strahopoštovanje koje Ubović i Lazović imaju prema Roćenu. Persiraju ga, biraju riječi i veoma su snishodljivi u obraćanju. Poslučajte:

https://youtube.com/watch?v=DJRlOc3XMM8%3Ffeature%3Doembed

’’Uzmite kokice’’

Osim po ’’ruci pravde’’ koja mu je služila kao svojevrsna politička mantra, Abazović je poznat i po tome što je crnogorskoj javnosti često upućivao apel da ’’uzmu kokice’’ jer tek slijedi najbolje iz skaj aplikacija.

’’Građani da uzmu kokice, tek će čitati sky prepiske mafije i članova bivšeg režima’’, više puta je ponavljao Abazović.

S obzirom da je sada i Abazović dio ’’bivšeg režima’’ ova njegova izjava djeluje proročki – jer možda je mislio baš na sebe kada je građanima poručivao da ’’uzmu kokice’’ u iščekivanju novih skaj prepiski i hapšenja. Možda je Abazović targetirao kontroverznu švercersku kompaniju BEMAX, ne zato što je altruista i zato što je htio da se Crna Gora oslobodi te pošasti, već zato što je htio da preuzme njihove unosne poslove.

Uostalom, izuzetno je indikativna tolika Abazovićeva upućenost u gradivo o švercu cigareta i njegova samouvjerenost sa obećavajućim “kokicama” koja, ipak, u prvom redu izaziva podozrenje u toliko znanje o mafijaškim poslovima kojima je trošio medijski prostor.

U svakom slučaju, kokice su jeftine, za razliku od ’’luka’’ i ’’voćaka’’ Milivoja Katnića koje koštaju preko milion eura, pa građanima neće biti teško da ih pripreme i čekaju rasplet skaj melodrame.

Samo ukoliko se čuvena ’’ruka pravde’’ okrene protiv Dritana, pitanje je ko će bivšem kontroverznom premijeru donositi kokice ako ne bude u mogućnosti da se slobodno kreće i izlazi do prodavnice?

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije